Haberler

Anadolu Öğretmen Liseleri 165 Yaşında

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bulunan Anadolu Öğretmen Lisesi'nde, öğretmen okullarının kuruluşunun 165.yıl dönümü nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bulunan Anadolu Öğretmen Lisesi'nde, öğretmen okullarının kuruluşunun 165. yıl dönümü nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Seminer salonunda düzenlenen programa; Milli Eiğim Şube Müdürü Ahmet Kara, AK Parti İlçe Başkanı Nizamettin Çam, MHP İlçe Başkanı Murat Köftecioğlu, okul müdürleri, esnaflar, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından okul korosu, müzik öğretmeni Muazzez Alkın Özcan yönetiminde Öğretmen Marşı'nı söyledi. Okul öğrencilerinden Sercan İlhan'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasının ardından okula katkıları ve emekleri olan yardımseverlere plaket takdim edildi.

Rüştiyelere öğretmen yetiştirmek üzere üç yıl süreli Darul Muallimin-i Rüşdi adını taşıyan bir okulun kurulduğu 16 Mart 1848 tarihinin, öğretmen okullarının ilk kuruluş tarihi olarak kabul edildiği ve bu tarihin her yıl öğretmen okullarının kuruluş yıl dönümü olarak kutlandığı bildirildi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Kara Ak Parti Bozüyük Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title