Haberler

Amerikan Türk Konseyi Heyetinin Temasları

Amerikan Türk Konseyi, Türkiye'de düzenlediği 29. yıllık heyet gezisinin ilk gününde çeşitli temaslarda bulundu.

Amerikan Türk Konseyi, Türkiye'de düzenlediği 29. yıllık heyet gezisinin ilk gününde çeşitli temaslarda bulundu.

ATC'den yapılan açıklamada kurumun, Yönetim Kurulu Başkanı General James L. Jones'un başkanlığında Türkiye'de düzenlediği 29. yıllık heyet gezisi çerçevesindeki temaslar hakkında bilgi verildi.

Toplamda 10 farklı şirketi temsilen geziye katılan 14 kişilik delegasyonun, önce ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Baş Müsteşarı Philip Kosnett ve temsilcileriyle toplantı yaptığı belirtilen açıklamada, tarafların toplantıda Türkiye ile ABD'nin ekonomik ilişkilerinin önemini vurguladığı aktarıldı.

Daha sonra Başbakan Binali Yıldırım'ın, heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul ettiği bildirilen açıklamada, delegasyonun ardından Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir ile görüştüğü vurgulandı.

Açıklamada, Demir'in görüşmede, Türkiye ile ABD arasında uzun zamandır süren sanayi iş birliği ve gelecekteki yatırım fırsatlarından bahsettiği ifade edildi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin heyetle görüşmesinde ise ATC'nin iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesinde oynadığı rolün önemini dile getirdiği belirtilen açıklamada, Zeybekci'nin ABD'nin Türkiye'deki yatırımlarının artırılması konusunda yatırımcıları teşvik ettiği ve teknoloji sektöründeki yatırım imkanlarının önemine dikkat çektiği kaydedildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde delegasyonu kabulüne ilişkin de bilgi verildi.

Görüşmede Jones'un ikili ilişkilerin dört temel yapısı olan politik, diplomatik, güvenlik ve ticaret konularının öneminin altını çizdiğinin aktarıldığı açıklamada, Jones'un ATC heyetinin Türkiye'deki temaslarının iki müttefik ülke arasındaki iş ilişkilerinin geliştirilmesinde yardımcı olabileceğini işaret ettiği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri İsmail Demir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title