Haberler

    Ameliyatsız Burun Estetiği Yapılabilir Mi?

    Yüzde denge ve uyum sağlamanın en hızlı ve en etkili yöntemlerinden biri burundaki kozmetik sorunları düzeltmektir.

    Kulak Burun Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Coşkun Şanverdi, ameliyatsız burun estetiği hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.

    Ameliyatsız Burun Estetiği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

    Dolgu maddeleri, henüz ameliyata hazır olmayan hastalara,benzer sonuçlar elde etmek için kullanılmaktadır. Cerrahi olmayan tedaviler uzun sürmese de, 2-3 yıl sürecek alternatif kalıcı sonuçlar sağlarlar. Bu iyileştirmeler, burnun boyutu veşekliyle doğrudan ilişkili olarak güvensizlik yaşayan bazı insanların yaşam kalitesini önemli ölçüde artırabilir.

    Ameliyatsız burun estetiği uygulamasını sadece hekimler uygulayabilir. Dolgu malzemesi olarak hyalüronik asit kullanılır. Kalıcı olmamakla birlikte hyalüronik asit, deri içinde ortalama 2-3 yıllık bir süre boyunca tamamen metabolize olur.

    Ameliyatsız burun estetiği uygulamasını yaptıran hastalar,tedavi sonuçlarında gerçekçi beklentilere sahip olmalı ve bu uygulamanın kişiye özel planlandığını bilmelidirler. Cerrahi olmayan burun estetiklerinde, burnun görünümünün mevcut durumunu iyileştirir ve geliştirir. Rinoplasti cerrahisi, burnun anatomik yapılarını değiştirmenin tek yoludur.

    Kimler Yaptırabilir?

    Günümüzde estetik bir buruna sahip olabilmek artık çok kolay. Ameliyatsız burun estetiği 15 dakikada kalıcı ve invaziv olmayan burun estetiği prosedürüdür. Doktorlar tarafından gerekli alerji testleri yapıldıktan aşağıdaki estetik sorunları yaşayan herkes için uygun olmaktadır:

    • Burun yapısı ve beklentileri ameliyatsız uygulamaya uygun olanlar

    • Burun ucu düşük olanlar

    • Kalkık burun isteyenler

    • Cerrahi müdahale istemeyenler

    • Profil görüntüsünden şikayetçi olanlar

    • Cerrahi ameliyatından sonra hafif düzeltme yapmak isteyenler

    • Burundaki asimetrilerin düzeltilmesini isteyenler

    • Burun kemerini düzeltmek isteyenler

    Op. Dr. Coşkun Şanverdi

    Kaynak: Pembenar / Kadın

    Kadın Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title