Haberler

Altimo, Çukurova Grubuna Verdiği Borcun Geri Ödenmesini Talep Ediyor

Rus Alfa Grubu'nun Telekomünikasyon Yatırımları Şirketi Altimo, Çukurova Grubu'na Daha Önce Verdiği Kredilerin Geriye Kalan Kısmı Olan 1.35 Milyar Doların Derhal Ödenmesini Talep Etti.

Rus Alfa Grubu'nun telekomünikasyon yatırımları şirketi Altimo, Çukurova Grubu'na daha önce verdiği kredilerin geriye kalan kısmı olan 1.35 milyar doların derhal ödenmesini talep etti.

Konuya ilişkin İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyen Altimo CEO'su Alexey Reznikovich, Çukurova Grubu'nun daha önce imzalanmış anlaşmaları defalarca ihlal ettiğini söyledi.

Toplantıda basın mensuplarına bilgi veren Reznikovich, "Alfa Group, Kasım 2005'te Çukurova ile birkaç sözleşmeyi kapsayan anlaşma yapmış, buna göre Alfa Group 1.707 milyar ABD doları tutarında Çukurova'ya ödünç vererek, Türkiye'de önde gelen cep telefon şirketlerinden olan Turkcell'in yüzde13,22 oranında katılım payını talep etmiştir. Çukurova, Kasım 2006'da Alfa'ya toplam ödünç tutarı üzerinden 357 milyon ABD doları ile 217 milyon ABD doları tutarında eşit faizi ödemiştir" dedi.

Reznikovich, paranın geri ödenmesi amacıyla hukuki tedbirler aldıklarını şöyle açıkladı: "Altimo, 16 Nisan'da Çukurova Grubu'na verilen ödünç tutarını derhal ve tam olarak ödemesine ilişkin ihtarname göndermiştir. Çukurova Grubu tarafından imzalanan anlaşmaların yetkili kıldığı Britanya Virgin Adaları mahkemelerinde konu hakkında dava açılmıştır."

Reznikovich, 2005 yılında imzalanan anlaşmalara göre Çukurova'nın Alfa Grubu'nun lider düzenleyici olmadığı veya onay vermediği hallerde başka kredi anlaşmaları yapamayacağını iddia etti.

Altimo CEO'su "Çukurova bizimle 1.7 milyar dolarlık bir kredi anlaşması imzaladı fakat yine yakınlarda birkaç yüz milyon dolarlık bir sendikasyon daha imzaladı ki bu anlaşmamızın açık ihlalidir. Zira bizim (Kasım 2005) anlaşmamıza göre Çukurova bizden izin almadan başka kredi anlaşmalarında taraf olamaz" dedi.

Reznikovich, bu çerçeve de birçok Çukurova ve Turkcell yan kuruluşunun taraf olarak yer aldıkları ve son Turkcell sendikasyon anlaşmasının da Kasım 2005 anlaşmasının ihlali anlamına geldiğini söyledi.

Reznikovich, Turkcell'in yakın dönemde çok taraflı bir kredi anlaşması yaptığını belirterek "Bu anlaşmanın tarafları arasında Turkcell ve Çukurova'nın birçok iştirakleri yer alıyor. Bu (Kasım 2005) de yapılan anlaşmamızın açık ihlalidir, çünkü bizim onayımızı almadılar" dedi.

Turkcell Şubat 2007'de yabancı ülkelerde yeni satın alma operasyonlarında kullanılmak üzere 3 milyar dolarlık bir sendikasyon kredisi anlaşması imzalamıştı.

Reznikovich, basın mensuplarının Çukurova'dan ödenmeyen tutar karşılığında Turkcell hisselerinin talep edilip edilmediği veya yine Turkcell ortaklarından TeliaSonera ile bir hisse değişiminin söz konusu olup olmadığı şeklinde sorulara cevap vermekten kaçındı. Reznikovich, şu an tüm önceliğin paranın ödenmesi olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Bu büyük bir miktar. Son bir ayda olan olayların ardından hukuki danışmanlarımızla birlikte vardığımız sonuç bu kredinin ciddi tehlikede olduğu yönünde. Bu nedenle şu an en büyük önceliğimiz bu paranın geri ödenmesini sağlamaktır."

(CHT-HO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title