Haberler

Almanya, 350 Irak Askerini Eğitmek İçin Teklifte Bulundu

Almanya Savunma Bakanı Franz Josef Jung, 350 Irak Askerini Eğitmek İçin Teklifte Bulunurken, Eğitimin Almanya ya da Birleşik Arap Emirlikleri'nde (Bae) Yapılabileceğini Söyledi.

Almanya Savunma Bakanı Franz Josef Jung, 350 Irak askerini eğitmek için teklifte bulunurken, eğitimin Almanya ya da Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) yapılabileceğini söyledi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Iraklı meslektaşı Abdülkadir Casim Muhammed ile görüşmesinden sonra bir açıklama yapan Almanya Savunma Bakanı Jung, 350 Irak askerini eğitmek için teklifte bulundu. Jung, "Hamburg'daki subay akademisi ya da BAE'de 350 Irak askerini eğitmeyi öneriyoruz. Mekana karar verilir, ancak eğitimin 2007 yılında olmasını düşünmekteyiz" dedi.

Irak'ta ABD öncülüğündeki işgal kuvvetlerinin önemli bir öğesi durumundaki Almanya, şu anda Irak güvenlik güçlerinin BAE'deki eğitimlerini üstlenmekte. Jung, Irak'a 120 kamyon ve 30 ambulans temin etme sözleri olduğunu da kaydetti.

(AFP-OYK-OYK-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title