Haberler

"Alınan Yetkinin Hukuken ve Siyaseten Gereği Yapıldı"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 'TBMM'den Alınan Yetkinin Hukuken ve Siyaseten Gereği Bizim Tarafımızdan Yapılmıştır' Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''TBMM'den alınan yetkinin hukuken ve siyaseten gereği bizim tarafımızdan yapılmıştır'' dedi.

TBMM kulisinde gazetecilerle sohbet eden Çiçek, ''TSK'ya sınır ötesi operasyon yetkisi verilmesi'' konusundaki sorular üzerine, TBMM'den 17 Ekimde alınan yetkinin ardından Hükümetin Genelkurmay Başkanlığına 24 Ekimde yazı gönderdiğini ve taleplerinin sorulduğunu, buna 1 Kasımda yanıt verildiğini anlattı. Bu yanıt doğrultusunda gerekli çalışmaları yaptıklarını ve Genelkurmay'ın taleplerini uygun gördüklerini kaydeden Çiçek, bunun üzerine Bakanlar Kurulunun 28 Kasım itibariyle TSK'ye yetki verdiğini anlattı.

''TBMM'den alınan yetkinin, hukukun ve siyaseten gereği bizim tarafımızdan yapılmıştır'' diyen Çiçek, ''Yetkinin altında tüm bakanların imzası var mı?'' sorusuna, ''Ona girmem. Siz ayrıntı soruyorsunuz. Bu Bakanlar Kurulu kararıdır'' karşılığını verdi.

Çiçek, ''Genelkurmay Başkanının 9 Kasımda bir açıklaması oldu'' sözleri üzerine, ''Başbakan ABD'ye gitti. Oradan gelenler oldu. Genelkurmay'ın, Dışişlerinin ve başkaca kurumların çalışması oldu. Bunların hepsi yapıldı, bu yetkinin gereği yapıldı. Bu, son noktada yapılmış değil. Sümen altında bekletilip de 28 Kasımda gereği yapılmış değil'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title