Haberler

Ali Dilmen Öğrencileri Adasu Tesisleri'nde

Adapazarı Ali Dilmen Anadolu Lisesi Öğrencileri Adasu'yu Ziyaret Etti.

Adapazarı Ali Dilmen Anadolu Lisesi öğrencileri ADASU'yu ziyaret etti.

2007 yılında 550 öğrenciyi ağırlayan Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) Maltepe İçmesu ile Karaman Atıksu Arıtma Tesisleri'nin bu yıl ki son konukları Ali Dilmen Anadolu Lisesi öğrencileri oldu. 20 öğrenci tesisleri gezerek, merak ettikleri soruların yanıtlarını aldılar.

ADASU, Maltepe İçme suyu Arıtma ile Karaman Atıksu Arıtma Tesisleri'ni ziyaretçilerle buluşturmaya devam ediyor. Okulların açılmasıyla birlikte öğrencileri tesislerde ağırlayan ADASU'nun 2007'deki son ziyaretçileri Ali Dilmen Anadolu Lisesi öğrencileriydi. İlk olarak Maltepe İçmesuyu Tesisini öğretmenleri ile birlikte gezen öğrenciler, çevre mühendislerinden tesisin işleyişi ve içme suyunun arıtılması konusunda bilgi aldılar.

İçme Suyu Tesisinin ardından öğrenciler Karaman Atıksu Arıtma Tesisini gezdi. Biyolojik arıtma havuzları öğrencilerin ilgisini çekti. Her iki tesisi de çok modern bulduklarını ifade eden öğrenciler,

"Tesisler düşündüğümüzden çok daha ileri teknoloji ile çalışıyor. İçme suyunun nasıl arıtıldığını merak ediyorduk. Bugün hem içme suyunun hem de atık suyun arıtılmasına tanık olduk. Bu gezi çok faydalı oldu. ADASU'ya teşekkür ediyoruz” dediler.

ADASU'dan yapılan açıklamada; Sakarya'ya dünya standartlarında hizmet veren tesislere ilginin arttığı, 2007 yılında tesislerin çeşitli okullardan gelen 550 öğrenci tarafından ziyaret edildiği belirtildi. Eğitim açısından önemli olan tesis gezileri okullardan gelen istekler doğrultusunda 2008 yılında da devam edecek.

(ŞK-AK)

14.12.2007 19:39 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title