Haberler

AK Parti Konya Milletvekili Candan'dan CHP ve Önder Sav'a Eleştiri

AK Parti Konya Milletvekili Muharrem Candan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Önder Sav'ın Hacca Gitmek İsteyen Bir Vatandaşa Sarf Ettiği Sözler Nedeniyle Danimarka'dan Hiç Bir Farkı Kalmadığını Söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Muharrem Candan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Önder Sav'ın hacca gitmek isteyen bir vatandaşa sarf ettiği sözler nedeniyle Danimarka'dan hiç bir farkı kalmadığını söyledi.

AK Parti Konya İl Teşkilatı'nın 20 İl Danışma Meclisi Konevi Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantıya AK Parti Konya İl Başkanı Faruk Dügen, AK Parti Konya Milletvekilleri Hasan Angı, Orhan Erdem, Özkan Öksüz, Muharrem Candan, Abdullah Çetinkaya, merkez ilçe, ilçe ve belde belediye başkanları ile il genel ve belediye meclis üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Konya İl Başkanı Faruk Dügen, Ak Partililer olarak güçlerinin yettiğince millete ve partiye hizmet ettiklerini belirterek, "Bu bağlamda bizlerin diri ve heyecanlı olması gerekiyor. Her an seçim olabilirmiş gibi hazırlıklarımızı tamamlamamız ve bir seçim ortamına hazırlıksız yakalanmamamız gerekir. İlçe bazında kongrelerimiz neredeyse tamamlandı. 9 ilçe de hala delege seçimleri sürüyor. İnşallah bir dahaki seçimlere daha da güçlenmiş olarak gireceğiz" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Konya Milletvekili Muharrem Candan ise konuşmasına AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla başladı. Bazı kimselerin kendisini yargı organı gibi görüp hükümler verdiğini belirten Muharrem Candan, "Bu hükümet görevini hukuk kurallarına uygun olarak sürdürüyor ve sürdürmeye devam edecek. Bu partinin kapatılmasını sen, ben, ahbap-çavuş karar veremeyiz ki. Bu kararı bizleri buraya getiren yüce Türk halkı verir ve 3 Kasım'da 22 Temmuz'da kararını bizden yana kullandı. Bu millet sandıkta öyle bir fırtına çıkarır ki, bazı küçük nefesli ancak nefesini fırtına zanneden şahıslar bile şaşırır" diye konuştu.

Bazı eski siyasilerin partiyi yıpratmak için çabalar içine girdiğini de dile getiren Candan, "Bazı eski siyasi arkadaşlarımız var. Bunların il il dolaştığını duyuyorum. Bazı isimler adına organizasyonlar düzenliyorlar ve parti içinde bazı kimselerle görüş içinde olduklarını söylüyorlar. Bunu yapmayın. Çözüm üretin. Çözümden yana olun. Ama fitneci, ama münafık, ama iki yüzlü, ama birçok yüzlü olmayın. Biz bunu istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Son günlerde çetelerin tekrar ortaya çıktığını da ifade eden Candan, "Biz bizi eleştirenleri ayırmak istiyoruz. Çetelerden mi yanasınız demokrasiden yana mı? Biz bunu öğrenmek istiyoruz. Ben kimsenin kalbini, beynini okuyamam. Ben gördüklerimle hükmederim. Buradan sesleniyorum; gösterin çetelerden yana mısınız, demokrasiden yana mı?" şeklinde ifade etti.

Konuşmasında CHP'ye de yüklenen Candan, "Herif" dinde bizim, demokraside bizim, laiklikte bizim" diye bilbordlar astırıyor, diğer yandan partisinin bir yöneticisi isteği sadece hacca gitmek isteyen bir vatandaşımıza, terbiyesizlik yapabiliyor. Sizin yeriniz neresi CHP? Şu yerinizi bir sabitleştirin. Cıva gibi kaygan olmayın. Günlük siyaset yapmayın. Sayın Baykal gece rüyasında ne görüyorsa aynı gün onun hakkında değerlendirme yapıyor. Bu olmaz. Sayın Önder Sav'ın da bahanesi hazır. 'Kameraların açık olduğunu fark etmedim' demiş. Biz kameraların huzurunda söylüyoruz. Bu milletin manevi değerleri bizim değerlerimiz. Bu değerlerle yoğrulduk ve büyüdük. Bu değerlere sahip çıkarız. Ama kimseye bu değerleri de istismar ettirmeyiz. İstismar sadece tek türlü olmaz. Dalga geçmekte bir istismardır. Buradan sesleniyorum. Sayın Sav'ın Danimarka'dan ne farkı kaldı" dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

(MÇ-İP-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title