Haberler

AK Parti Giresun Milletvekili Öztürk Açıklaması

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, haince planlanan darbe girişimini savuşturan milletin önünde saygıyla eğildiklerini, 15 Temmuz'da Türkiye'nin, en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla verdiğini bildirdi.

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, haince planlanan darbe girişimini savuşturan milletin önünde saygıyla eğildiklerini, 15 Temmuz'da Türkiye'nin, en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla verdiğini bildirdi.

Milletvekili Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2016'da Türkiye'nin tarihi bir gece yaşadığını aktardı.

Kalkışmanın, hain Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) militanları ve onları yöneten üst akıl tarafından aynı zamanda Türkiye'ye karşı bir işgal girişiminin planı olduğunu kaydeden Öztürk, "Çünkü geçmiş hiçbir darbede milletimizin masum insanları öldürülmemiş, ülkemizin en önemli kurumları, meclis, Cumhurbaşkanlığı bombalanmamıştı. Ancak bu katil ihanet çetesi, o gece ülkemizin en değerli kurumlarını bombaladığı gibi 249 yiğidimizi şehit etti, 2 bin 300 kahramanımız da yaraladı. Bu alçakça saldırı İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi." ifadelerine yer verdi.

"O gece Fetullahçı terör örgütü, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı." ifadesini kullanan Öztürk, şunları kaydetti:

"Darbe girişiminin asıl amacı, ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı. ve böylece ülkenin kolayca terör örgütleri ve kirli emelleri olan gruplar tarafından işgal edilmesine ortam sağlanmış olacaktı. Allah'a şükürler olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın cesur liderliği ile milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu. Milletimiz, demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına ülkesini, vatanını, namusunu, inancını savundu."

Darbe kalkışması gecesi kendisinin de bombalanan TBMM'de bulunduğunu anımsatan Öztürk, milletvekilleri olarak meclisi terk etmeyerek, milletin iradesine sahip çıktıklarını vurguladı.

Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletin önünde saygıyla eğildiğini ifade eden Öztürk, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'da Türkiye, en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla vermiştir. Demokrasimizin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik. Milletimiz, darbeye karşı durarak şunu açık şekilde ilan etmiştir, Türkiye Cumhuriyeti Devletini milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez. Bu, bütün dünyaya ilham verecek bir tavırdır. Siyasi görüşü fark etmeksizin Türkiye'nin geleceğine sahip çıkan 15 Temmuz ruhu demokrasinin sigortasıdır."

Öztürk, bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadele her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmesi gerektiğini, yargı kurumlarının da, darbecilere ve onların destekçilerine hak ettikleri en ağır cezayı vermesinin milletin vicdanını rahatlatacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Sabri Öztürk Ak Parti Giresun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
title