Haberler

Başbakan Erdoğan: Partimizin oyu: %51

Güncelleme:

Erdoğan, Ülke TV'de gündeme değerlendirmelerde bulundu, partisinin üç ayrı şirkete son yaptırdığı anketlerin sonuçlarını paylaştı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Darbe olduğu anda arkadaşlarıma hep söyledim. Bakın dedim şimdi Hüsnü Mübarek'i tahliye edecekler dedim. Onlar yol haritasını şu anda çalıştırıyorlar. Bakın kısa bir süre içerisinde şu anda askeri bir hastanede tedaviye alınmış eğer Mısır dışında bir yerde tedaviye devam ederse şaşmayın" dedi.

Erdoğan, Ülke TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu.

Yerel seçimle ilgili kamuoyu yoklamalarına ilişkin soru üzerine Erdoğan, partisinin üç ayrı şirkete son yaptırdığı anketlerin sonuçlarını paylaştı.

Erdoğan, anket sonuçlarına ilişkin şu bilgileri verdi:

"Anketlerden bir tanesi AK Parti 51.4, 10-19 Ağustos tarihleri arasında yapıldı. Bu en son gelen anket. CHP 24.9, MHP 13.1, BDP 7, diğerleri 3.6. Kararsızların dağtılmış hali. B şirketi, Burada AK Parti 51.9, CHP 23.5, MHP 13.6, BDP 7.4, diğerleri 3.5. C firması, AK Parti 51.5, CHP 24.5, MHP 12.6, BDP 6.8, diğerleri 4,6."

İktidar partilerinin her zaman yıpranmak için en müsait zeminde olduğunun altını çizen Erdoğan, "Fakat bizim şu anda bu durumumuzu bu şekilde son seçimlere göre daha iyi bir noktada korumamız, bu atılan adımlar yapılan çalışmalar sebebiyledir. Halkım bunları görüyor ve biz gece gündüz demeden arkadaşlarım, hep birlikte gerek ekonomik durumu daha iyi tutabilmek için ne yaparız, ne yapabiliriz hep bunun gayreti içindeyiz, bir taraftan da yatırımlarımızı süratle devam ettirmenin gayreti içindeyiz. Bu eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, enerjide, alt yapı, üst yapı, ulaşımda böyle. Bunlar yoğun bir şekilde devam ediyor ve devam edecek" diye konuştu.

"Hep birlikte sandığa sahip çıkacağız"

"Demokrasi ile ekonomiyi at başı götürmediğiniz sürece başarılı olmanız mümkün değil" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Bunun için de hep birlikte sandığa sahip çıkacağız. Bu akşam vesilesiyle uzun bir aradan sonra ilk defa Ülke TV ile halkımın karşısına çıkıyorum, şunu söylemem lazım, bakınız her zaman fakirin bir tezi var. Ben demokrasinin sandıkta tecelli ettiğine inanan birisiyim. Sandık dışı bir yerde demokrasi tecelli etmez ama birileri kalkar işte geçenlerde de açıkladım, demokrasinin sandık olmadığını söyleyenler çıkabilir. Ben bunu asla kabul etmiyorum. Bunu geçen yine artık Youtube'larda bir çok televizyonlarda vesaire İsrail'in şu andaki adalet bakanı ve Fransız entelektüel diye geçinen Levi, bunun söyledikleri biliyorsunuz 'demokrasi sandık değildir' yaklaşımı bunun çok açık ifadesidir ve 'eğer Mısır'da seçimleri Müslüman Kardeşler kazanırsa ne olur' dendiğinde 'böyle bir şey düşünmek istemem, kabullenmem ve devam edemez' diye orada açıklaması var. Böyle bir çifte standart olabilir mi?"

"Milli iradeye saygı duymuyorlar"

Hüsnü Mübarek'in tahliyesini nasıl yorumladığı yönündeki soru üzerine Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Darbe olduğu anda arkadaşlarıma hep söyledim. Bakın dedim şimdi Hüsnü Mübarek'i tahliye edecekler. Onlar yol haritasını şu anda çalıştırıyorlar. Bakın kısa bir süre içerisinde şu anda askeri bir hastanede tedaviye alınmış eğer Mısır dışında bir yerde tedaviye devam ederse şaşmayın. Bu tedavi de olabilir, istirahat de olabilir. Bu da olabilir. Mesele Hüsnü Mübarek'in tahliye edilip edilmemesi değil. Bunları zaten diktatörler tarihinde çok gördük. Ülkemizde de çok gördük. Bu tür darbeleri yapanlar başarılı şekilde sürdürürler. Fakat mesele şu, halkın iradesine saygılı olacak mıyız, olmayacak mıyız? Türkiye'de de gezi olaylarında dönen dolap bu değil miydi? Mesele hep birlikte demokrasiyi nasıl sahipleneceğiz? Bakın demokrasiyi sahiplenmiyorlar, milli iradeye saygı duymuyorlar. Kim? Bir kısım. Çünkü biliyor ki ben bu sandıktan çıkamayacağım. Sandıktan çıkamayacağını gören ne yapıyor. Sandık dışı yollara tevessül ediyor. Onun için de yakıyor, yıkıyor, şiddete başvuruyor. Yaptığı iş bu. Şu anda çok açık net parlamentodaki partilerden bir tanesi çok açık net, şu anda bu tür destekleri almadığı takdirde şu geldiği noktaya bile gelemez. Niye? Çünkü vatandaş korkuyor. Vatandaş rahat değil. Ben diyor eğer buraya oy vermezsen siz benim yanımda değilsiniz ondan sonra bu köy yakılır, yıkılır. Aynı şeyi artık büyükşehirlerimizin içinde yaşıyoruz. Ankara başkent, bakın o canım canım bütün o duraklar, bütün o alt geçitler vesairedeki seramikler, hepsi yakıldı, kırıldı, döküldü. Kamunun araçları, gereçleri. Sivil vatandaşın araçları gereçleri yakıldı, yıkıldı. Ne yaptı size bunlar, neyiniz eksikti? Bakın bunlar zam istemedi, zam demedi, elektriğimiz yok demediler, suyumuz yok demediler, yolumuz yok demediler, şu eksiğimiz, bu eksiiğimiz var demediler. Dikkat edin temel hak ve özgürlüklerde şu eksiğimiz Allah aşkına şu eksiğimiz var demediler. Çok enteresan."

"Nedir o yasak, onu söyleyin"

"Genel bir şey söylüyorlar. Biz yasaklara karşı direniyoruz" denilmesi üzerine Erdoğan, "Nedir o yasak, onu söyleyin. Eğer bir yasak var diyorsanız o yasak ne. Nasıl giyiniyordun da size bir zorlama geldi. Giyimden mi bir sıkıntı yaşıyorsun? Eğer giyimden bir sıkıntıdan bahsediyorsan bunu bizim aslında söylememiz lazım. Çünkü bu ülkede yıllardır başörtülü kızlar üniversitelere giremedi, parlamentoda mani olmadığı halde sıkıntı yaşıyor. Niye gerilim olmasın. Buna sabreden hep biz olduk. Halen sabrediyoruz. Ama şimdi bir zemin oluşmaya başladı. Temenni ederim ki bunların da hakları kendilerine verilir" diye konuştu.

"28 Şubat sürecinde mahkum olmuş insanlar var mesela Salih Mirzabeyoğlu ismi sıklıkla gazetelere konu olur. İadei muhakeme yolları araştırılır. Çok enteresan bir vaka Malatya'da mesela yüzlerce kişi idam ile yargılandı. 28 Şubat sürecinde mağdur olmuş çok insan var haksız muhakemeler sonucunda. Buraya dönük Adalet Bakanlığının çalışması söz konusu olabilir mi?" sorusu üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu konularla ilgili gerek Malatya, gerek Salih Mirzabeyoğlu, bu konuyla ilgili Adalet Bakanlığımız çalışmalarını yapıyor. Hatta bu işlerle ilgili olarak oralara heyetler de gönderildi. Gittiler, geldiler, durumları yerinde tespit ettiler. Bunların arkadaşlarımız şu anda değerlendirmesini yapıyorlar. Burada hakikaten iadei itibar noktasında veya hakların eğer gaspı varsa bu hakların iadesi noktasında arkadaşlarımız çalışmasını yapıp bunların yeniden muhakeme süreci başlatılabilirse bunun önünün açılması için de gerekli çalışmayı yapacaklar. Kimler varsa bu şekilde içeride bunlarla ilgili olarak bunun önünü açma noktasında arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyorlar. Temenni ederim ki kısa zamanda neticelendirirler ve ona göre de adımlar atılır."

- Ankara

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Hüsnü Mübarek Ak Parti Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title