Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı: " 'Merkez' Demekle Bu İşler Olmaz"

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Meral Akşener'in kuracağı söylenen yeni siyasi partiyle ilgili, "Ben o alanda bir boşluk görmüyorum.

SİNAN USLU - AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Meral Akşener'in kuracağı söylenen yeni siyasi partiyle ilgili, "Ben o alanda bir boşluk görmüyorum. Siz kendinize ne derseniz deyin, 'merkez' falan demekle bu işler olmaz. Bu işi millet takdir eder." dedi.

Yazıcı, AA muhabirine gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Akşener'in kuracağı ve "Merkez Demokrat Parti" adını taşıyacağı söylenen yeni siyasi oluşuma ilişkin soru üzerine Yazıcı, yelpazeye bakıldığında Türkiye'de sağdan sola, doğudan batıya, her alanda ve renkte 80 dolayında parti olduğunu hatırlattı.

Her partinin kendini önceliğine göre tanımlayabileceğini söyleyen Yazıcı, "Kimisi sosyal demokrattır, kimisi liberaldir, kimisi ırkçıdır, kimisi Marksisttir, kimisi dincidir. Peki biz neredeyiz yani AK Parti bu yelpazede nerede? Biz milletin olduğu yerde duran bir partiyiz. Millet nerede? Merkezde, biz oradayız. Hedef kitlemiz 80 milyon. Kuşatıcı bir siyaset tarzımız var. Siyaset tarzı itibarıyla hem kendimizi tanımlarken, Türkiye'yi kuşatmışız, hem de faaliyet yaparken Türkiye'ye topyekun bakıyoruz." diye konuştu.

"Nerede uçacak, nereye inecek bilmiyorum"

"Her şey Türkiye için" sloganının, AK Parti'nin bakışının özünü ifade ettiğini, ülkenin birliği ve bütünlüğünü içerdiğini belirten Yazıcı, şöyle devam etti:

"İnsan merkezliyiz, muhafazakar demokrat teşkilatlarımızla yerli ve milli bir partiyiz. Biz, hiçbir boşluk bırakmamışız. Sözünü ettiğiniz kişi (Akşener) ve arkadaşları nasıl konuşlanacak, kalkabilecek mi? Nerede uçacak, nereye inecek bilmiyorum. Gelsin girsin de o zaman konuşuruz. Ben o alanda bir boşluk görmüyorum. Siz kendinize ne derseniz deyin, 'merkez' falan demekle bu işler olmaz. Bu işi millet takdir eder. Söylediklerim yalnızca söylem değil seçim sonuçlarını yansıtıyor. Türkiye'nin her ilinden oy alabilen, her ilinde güçlü teşkilatları olan bir partiyiz. İcraatlarımızla da her yere ulaşıyoruz."

AK Parti'nin, konuları ele alırken hiçbir zaman kompleks içinde olmadığını, milletin gündemini taşıdığını vurgulayan Yazıcı, "Yanlış yapmışsak onu düzelttik. Olabilir biz de beşeriz, yanlış yapabiliriz, 'Biz yaptık ama devam edin.' yok, yanlış yanlıştır. Böyle bir yürüyüşümüz var. Siyaset tarzımız, siyasette konuşlandığımız alan ve yer itibarıyla bir boşluk olduğu kanısında değilim. Şayet dediğiniz kişi de (Akşener) kanatlanır kalkarsa nereye konacaklarını hep birlikte göreceğiz. O zaman konuşuruz." ifadelerini kullandı.

- "Tarzımız itibarıyla bize devrimci de denilebilir"

"Akşener'in liderliğinde kurulacak partinin 2019'daki seçimlerde oyları böleceği, AK Parti'nin en az bir seçimi kaybedeceği"ne ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine Yazıcı, "Bu iddiaların gerçekle bağdaşır tarafını görmüyorum. 'Ben şimdi geleceğim, topladım, parti kuracağım...' Görelim bakalım gelecek mi, gelebilecek mi? Bulunduğu yerden kanatlanabilecek mi? Kalkacak mı? Kalkarsa ne kadar uçacak, nereye duracak, nereye konuşlanacak? Onları bir görelim." diye konuştu.

AK Parti'nin, "politikalarını güncelleyen, teşkilatlarını dinamik hale getiren hamleci bir parti" olduğunun altını çizen Yazıcı, "Biz ilerici bir partiyiz, muhafazakarız, demokratız, hamleciyiz. Tarzımız itibarıyla bize devrimci de denilebilir. Bütün bu değerleri önemseyen bir duruşumuz var. Duruşumuz itibarıyla kuşatıcıyız." dedi.

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi süreci

AK Parti'nin, üç seçimin yapılması beklenen 2019'a gidilen süreçte hazırlıklarına ilişkin bilgi veren Yazıcı, 16 Nisan'da yapılan halk oylamasının sonuçlarını analiz ettiklerini bildirdi.

Yazıcı, 4 Temmuz 2017'de başlayan AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi sürecinde, teşkilattaki yenilenme sürecinin devam ettiğine dikkati çekti. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşkilata ilişkin "Metal yorgunluğu var." sözünü hatırlatan Yazıcı, bu söylem ile değişime vurgu yapıldığını söyledi.

Kongre sürecindeki yenilenmenin genel merkez yönetimi ve teşkilat başkanlığınca yakından takip edildiğini bildiren Yazıcı, şunları kaydetti:

"Bizim kırmızı çizgilerimiz var, kırmızı çizgiyi ihlal etmiş olanlar partide kalamaz. Bunlar ayrılır gider ama kırmızı çizgi dışında kapasitesini kullanma, performans, kabiliyet itibarıyla eksi olan arkadaşlarımız olur, bunlar değişir, başka bir alanda çalışır. Bu değişim ve dönüşümü yapma suretiyle 2019'a doğru partimizi yürütüyoruz. Bir taraftan da Türkiye'nin gündemindeki konular üzerinde hem hükümet hem de genel merkez düzeyinde ortak çalışmalarımız devam ediyor. Bunlar ekonomi, reel sektörün sorunları, sosyal alandaki politikalarımız, dış ilişkilerimizdir. Yanı başımızdaki Irak ve Suriye'de yaşanan sorunlardır. Bu anlamda çalışmalarımızı müdebbir, kararlı ve entegre olmuş şekilde sürdürüyoruz. Hedefimiz 2023'e, oradan 2053'e ve 2071'e taşıyacak bir Türkiye'yi bırakmaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Demokrat Parti Meral Akşener Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title