Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik Açıklaması

"TBMM Genel Kurulunu da komisyonlarını da CHP'nin keyfiliğine terk etmedik, etmeyiz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 12 yıllık zorunlu eğitime ilişkin yasa teklifinin TBMM Genel Kurulunda görüşüldüğünde CHP'lilerin eylem yapmasına izin vermeyeceklerini belirterek,

"TBMM Genel Kurulunu da komisyonlarını da CHP'nin keyfiliğine terk etmedik, etmeyiz" dedi.

Çelik, AK Parti Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin 12 yıllık zorunlu eğitimle ilgili TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in bir uzlaşma komisyonu oluşturabileceği yönünde açıklamaları ve AK Parti'nin tavrını sorması üzerine Çelik, Cemil Çiçek'in bu konularda tecrübeli biri olduğunu ifade ederek, AK Parti'nin her zaman CHP, MHP ve BDP ile medeni insanlar olarak, medeni koşullarda görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

"Ya bizim dediğimiz olacak ya da dediğimizi yapmazsanız, biz bunu engelleriz" tavrına, dayatmasına izin vermeyeceklerini belirten Çelik, "Sayın Meclis Başkanımızın gerginliği azaltmak yönünde bir çabası varsa elbette bizde bu çabaya destek verir, katkı sunarız" dedi.

Muhalefet partilerinin 12 yıllık zorunlu eğitime ilişkin kamuoyunun yeterince bilgilendirilmedi eleştirileri olduğunun anımsatılması üzerine de Çelik, şöyle konuştu:

"Sayın Kılıçdaroğlu, kendi işine gelen, kesintisiz 8 yıllık eğitime ilişkin bir kısım anketi açıklıyor, ama 12 yıllık zorunlu eğitimi destekleyen yüzde 65'i açıklamıyor. Kamuoyunun böyle bir derdi yok ki, CHP'nin böyle bir derdi var. 8 yıllık kesintisiz eğitim 1997'den beri bu ülkenin gündemindedir ve tartışılmaktadır. Eksik olan, bilinmeyen hiçbir şey yoktur. Bu mesele eğitimciler tarafından, bu işten haberi olan herkes tarafından çok iyi bilinen bir meseledir. Bu uzmanlık gerektiren bir konudur. Bu durup dururken TBMM gündemine gelmiş bir konuda değildir."

-"Nedense bizim bilmediğimizi Sayın Kılıçdaroğlu biliyor"-

Çelik, 12 yıllık zorunlu eğitime ilişkin yasa teklifinin TBMM Genel Kurulunda görüşüldüğünde CHP'lilerin komisyondaki gibi eylem yapması halinde AK Parti'nin tavrının ne olacağı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "bazı bakanların da yasa teklifine olumsuz baktığını" iddia ettiğinin sorulması üzerine de "Nedense bizim bilmediğimizi Sayın Kılıçdaroğlu biliyor" dedi.

Bir bakanın teklife karşı çıkması halinde bu duruşunu TBMM Genel Kurulunda da gösterebilecek medeni ve siyasi cesarete sahip olduğunu vurgulayan Çelik,

"Ben 1 Mart tezkeresine bakanken karşı oldum ve karşı oy kullandım. Eğerle, meğerle siyaset yapmıyorum. Eğerle, meğeri evlendirmişler keşke diye çocuğu olmuş. Siyaset rasyonel zeminde yapılır. TBMM Genel Kurulunu da komisyonlarını da CHP'nin keyfiliğine terk etmedik, etmeyiz" diye konuştu.

-Başbakan Erdoğan ile CIA Başkanı görüşmesi-

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Orgeneral David Petraeus'un dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünün hatırlatılarak, görüşmeyle ilgili bilgisi olup olmadığını sorusuna da Çelik, "Böyle bir ziyaret yapıldı. Kamuoyuna intikal eden bir ziyaret olmuştur. Eminim ki Türkiye'nin menfaatine şeyler konuşulmuştur. Bir ülkenin başbakanı, kendi ülkesiyle ilgili olarak dünyanın en büyük devletinin istihbaratının başındaki insanla görüşmüşse konunun ne olacağını herkes tahmin edebilir, ama o detaylarını ben ne biliyorum, bilsem de açıklamaya yetkili değilim" yanıtını verdi.

-"Bizim güven veren adalet hedefimiz var"-

Hüseyin Çelik, 3. yargı paketiyle ilgili çalışmalara ilişkin soruya da

"Bizim güven veren adalet hedefimiz var. Sadece 3. paketle bu temin edilmiş olmuyor. Daha yargıda yapılması gereken birçok iş, alınması gereken mesafeler var. 2 yıl içinde zaman aşımı diye bir kavramı artık Türkiye tartışmayacak. Bu 3. paketle de olmuyor, bunun arkası gelecek. Hücre yenilemesi yapmazsanız vücut çürür. Bu toplum kendini yenileyerek, geliştirecek yoluna devam edecek. AK Parti bunu yapmaya çalışıyor" yanıtını verdi.

-Subay ve astsubayların zorunlu hizmet süresi-

Çelik, subay ve astsubayların mecburu hizmet sürelerinin 15 yıldan 10 yıla indirilmesine yönelik bir kanun hazırlığı olup olmadığının sorulması üzerine de bu yönde ciddi talepler olduğunu, bu konuyla ilgili bir çalışma yapıldığını belirterek, bu konudaki çalışmaların hangi aşamada olduğunu bilmediğini kaydetti.

Esenyurt'taki yangının ardından hayatını kaybeden işçilerden bazılarına yangının olduğu gün sigorta yapıldığı iddialarının hatırlatılması üzerine Çelik, bu durumun bir suçu saklama, kamufle etmek olacağını belirterek, bu durumun tespit edilmesi halinde idari tasarruf olarak yargıya görev düşeceğini söyledi.

-Oda TV davasındaki tahliyeler-

Oda TV davasında gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tahliyelerinin değerlendirilmesinin istenmesi üzerine Çelik, gazetecilerin tahliye edilmesini memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Çelik, "Kimin tutuklanacağına, kimin tahliye edileceğine bağımsız mahkemeler karar verir. Bu bir hükümet kararı değildir. Bizim tavrımız, tutukluluk sürelerinin Avrupa standartlarında ve makul olmasıdır. Tutukluluğun cezalandırmaya ve infaza dönüşmesi kamu vicdanını yaraladığı gibi bizi de yaralıyor. Bu arkadaşlarımız beraat etmedi, yargılanmaları devam ediyor, ama tahliyeleri herkesi memnun ettiği gibi bizi de memnun etmiştir" diye konuştu.

- ANKARA

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Hüseyin Çelik Cemil Çiçek Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title