Haberler

AK Parti Bursa İl Kongresi

Adem Kadam - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili, "Ne diye saldırıyor Diyanet İşleri Başkanımıza- Camilerin ahır yapılması ile ilgili konuda kendisinden onur, monur vesaire gibi"...

Adem Kadam - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili, "Ne diye saldırıyor Diyanet İşleri Başkanımıza- Camilerin ahır yapılması ile ilgili konuda kendisinden onur, monur vesaire gibi laflarla bir cevap istiyor. Bak bu ifadeyi Diyanet İşleri Başkanımıza kullanacak kadar sen edepten, adaptan uzaksın" dedi.

Erdoğan, AK Parti Bursa İl Kongresi'nde, Bursa'nın Osmanlı'ya başkentlik yapmış kadim bir şehir olduğunu, Bursa'nın Osman Gazi, Orhan Gazi, Murat Hüdavendigar ve Yıldırım Beyazıt'ın emaneti olduğunu söyledi.

Bursa'ya yapılan hizmetlerden örnekler veren Başbakan Erdoğan, eğitim alanında yapılanlardan söz ederken Fatih Projesi'ne değindi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu projeyle ilgili 20 katrilyon liralık yolsuzluk olduğunu söylediğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yahu ayıptır. İnsan biraz edep eder, adap eder. Fatih Projesi nedir diye sorsanız bunlar bilmez. 4+4+4'ü anlamadığı, bilmediği gibi. Çok ilginçtir. 3-4 ay 4+4+4'e saldırdılar. 'Bilmeden, öğrenmeden bunu TBMM'ye getiriyorlar' dedi. Komisyon çalışmalarında bilip de anlayan adamları baktık ki selobant tankını kalktı bizim komisyon başkanına fırlattı. Siz bilmediğiniz, anlamadığınız yerlerde böyle mi hareket ediyorsunuz yahu- İşte Van'daki milletvekilinin tavrı böyle, komisyondaki başkanvekilinin hali böyle. Bu da CHP milletvekili. Ne farkı var- Üstelik bu, Meclis'in çatısı altında oluyor. CHP bu, tarihi bu.

Kutlu Doğum gecesinde, İstanbul'da Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda bir dinledim konuşmayı, maşallah ne güzel konuşma yaptı. Fakat çok geçmedi hemen 4+4+4 meselesini Anayasa Mahkemesi'ne gönderme gündeme geldi. O akşam sevgililer sevgilisi Peygamberimize övgüler düzdü. Kur'an ile ilgili kendine göre bazı tanımları var. 'Bizim annelerimiz oyalar, nakışlar içerisinde Kur'anları saklar, onu duvara asarlardı' diyor. Bu da tabii güzel yaklaşım. Orada Akif merhumun o dörtlüğü aklımıza geldi o akşam onu söyledik: ya açar bakarız Nazmı Celilin yaprağına/Ya okur geçeriz bir ölünün toprağına/İnmemiştir hele Kur'an, bunu hakkıyla bilin/ Ne mezarlıkta okunmak ne de fal bakmak için."

-"Eğer daha ileri giderlerse onları da söylemeye başlarız"-

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu yanlışı ve gafı da yaptığını belirten Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e saldırdığını ifade etti.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Ne diye saldırıyor Diyanet İşleri Başkanımıza- Camilerin ahır yapılması ile ilgili konuda kendisinden onur, monur vesaire gibi laflarla bir cevap istiyor. Bak bu ifadeyi Diyanet İşleri Başkanımıza kullanacak kadar sen edepten, adaptan uzaksın.

Onu gel benim için kullan. Ben iddia ile söylüyorum. Kısa zaman sonra belgelerini de önüne koyacağım senin. Senin geçmişinde, senin zihniyetinde camilerin ahır olarak kullanılması var. Bunların hepsini belgeleriyle ortaya koymak, elimizde bunlar olduğu için biz konuşuyoruz. Ha bu konuda hakaret edeceksen gel bana et. Senin dilinden ben anlarım. Diyanet İşleri Başkanımızın adabı buna müsaade etmez. Çünkü sen hangi makama karşı nasıl konuşacağının farkında değilsin. Seni iki kez buralara davet eden bir Diyanet İşleri Başkanına karşı bu edepsizliği ortaya koyacak kadar adaptan uzaksın. Ne yazık ki bunların meşrebinde olan neyse o tezahür ediyor. İlerisini söylemiyorum. Ama kusura bakmasın eğer daha ileri giderlerse onları da söylemeye başlarız. Ama biz o ayrımcılığa fırsat vermeyiz."

Başbakan Erdoğan, Uludağ Milli Parkı'nı dünyada sayılı bir hale getireceklerini kaydederek, Uludağ'ı uluslararası ekonomi zirvelerinin düzenleneceği, içerisinde mimari yapısıyla, kongre merkezleriyle, sosyal tesisleri ve alışveriş merkezleriyle donatılmış muhteşem bir Uludağ inşa edeceklerini söyledi.

AK Parti Bursa 4. Olağan İl Kongresi'ne Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ekrem Erdem ve Zelkif Kazdal ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.

- BURSA

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title