Haberler

Ahtisaari'nin Kosova Planı

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Balkanlar Temsilcisi Alexander Botsan-kharçenko, Birleşmiş Milletler'in (BM) Kosova Hakkında Planıyla İlgili Ciddi Şüpheleri Olduğunu Bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Balkanlar Temsilcisi Alexander Botsan-Kharçenko, Birleşmiş Milletler'in (BM) Kosova hakkında planıyla ilgili ciddi şüpheleri olduğunu bildirdi.

Botsan-Kharchenko, "Kosova'yı bağımsızlığa götürecek maddeler içeren bu planın müzakere süreci için iyi bir temel oluşturabileceği konusunda ciddi şüphelerimiz var" dedi.

BM Kosova Özel Temsilcisi Martti Ahtisaari'nin sunduğu planda, bağımsızlıktan söz edilmemesine karşın Kosova'ya kapsamlı bir özerklik verilmesini öngörüyor.

Sırp parlamentosunda bugün yapılan oylamada, milletvekilleri planı red etmişti. BM Güvenlik Konseyi'nde veto hakkı olan Rusya ise Belgrad yönetimine destek vererek, Sırplar tarafından kabul edilmeyen bir statü kararını onaylamayacağını bildirmişti.

Ahtisaari, öneri paketini Mart ayı sonunda BM Güvenlik Konseyi'ne sunacağını belirtmişti.

(AFP-SŞ-SŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title