Haberler

Afad'a Termal Kameralı Kurtarma Aracı Alındı

Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne (AFAD) tam donanımlı kurtarma aracı alındı.

Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne (AFAD) tam donanımlı kurtarma aracı alındı. Termal kamera özelliği de bulunan 230 bin TL maliyetli araç AFAD il müdürlüğünün parkında hizmete alındı.

İl özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin deniz, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü ziyaret ederek özel idare bütçesinden alınan yeni aracı inceledi, yetkililerden bilgi aldı. AFAD şube müdürü Fikret Tezcan'ın bilgi verdiği Hüseyin Deniz, gece kurtarma çalışmalarında kullanılan termal kamera ve göçük altındaki kurtarma çalışmalarında kullanılan akustik dinleme cihazını test etti. Aracın Balıkesir'e hayırlı olmasını dileyen Hüseyin Deniz, "Doğal afet ve kazaların ne zaman gerçekleşeceği belli olmuyor, umarım aracı kullanmak zorunda kalmayız. Ancak, kurum olarak her türlü kaza ve doğal afetlere hazırlıklı olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Maliyetinin 230 bin TL olduğu açıklanan Çok Fonksiyonlu Kurtarma Aracı, 7 kişi taşıma kapasitesine sahip. Araç trafik kazalarında kullanılmak üzere kesme ve ayırma cihazı, enkaz altında kalanları kurtarmak için akustik sesli dinleme cihazı, gece veya karanlık ortamlarda kullanılmak üzere termal kamera, 360 derece dönebilen teleskopik aydınlatma cihazı, jeneratör, hilti kırıcı, demir-beton ve ağaç kesme makinesi, motopomp ve dalgıç pompa ayrıca çekme halatı gibi birçok özelliğe sahip. Çok Fonksiyonlu Kurtarma Aracında görev yapacak personel ile ilgili olarak eğitimlerin devam ettiği, eğitimlerin tamamlanmasının ardından aracın hizmete başlayacağı bildirildi.

(YU-)

20.11.2012 20: 56: 39

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Deniz Balıkesir Termal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title