Haberler

Addis Ababa: Afrika Birliği, Darfur'daki Askeri Sayısını 11 Bine Çıkaracak

Afrika Birliği, Sudan'ın Darfur Bölgesindeki Asker Sayısını 4 Bin Kişiyle Takviye Edileceğini ve Görev Süresinin Yıl Sonuna Kadar Uzatılacağını Açıkladı.

Afrika Birliği, Sudan'ın Darfur bölgesindeki asker sayısını 4 bin kişiyle takviye edileceğini ve görev süresinin yıl sonuna kadar uzatılacağını açıkladı.

Afrika Birliği'nin, Darfur'daki katliamı önlemek üzere bölgede görev yapan 7 bin kişilik asker sayısını 11 bine çıkaracağı, askerlerin görev süresini de yıl sonuna kadar uzatacağı açıklandı. Afrika Birliği'nin Darfur'da görev yapan yetkililerinden Corentin Ki Doulay, "Birlik, New York'taki BM toplantıları sırasında bölgedeki asker sayısının 5 tabur, yaklaşık 4 bin 80 askerle destekleneceğini söylemişti. Ancak askerleri bölgeye gönderecek finansal imkana ve lojistik desteğe sahip değiliz. Bin 300 asker bölgeye gitmek üzere hazır, fakat şuan bu askerlerin bölgeye gitmesini sağlayamıyoruz" dedi.

Doulay, bölgeye gönderilmek üzere Ruanda ve Nijerya'da 2 tabur askerin hazır olduğunu, ancak parasızlık nedeniyle bölgeye gönderilemediğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title