Haberler

Adana - Zıpladılar, Ödülü Kaptılar

?1. Zıplama Şenliği?

?1. ZIPLAMA ŞENLİĞİ?

ADANA İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Özel Ortopedia Hastanesi'nin düzenlediği '1. Zıplama Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu. 40 öğrencinin katıldığı şenlikte, engelli ve çuvalla atlama yarışmalarında dereceye girenlere bilgisayar ve bisiklet hediye edildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle tarihi Taşköprü'de düzenlenen şenliğe Adana Valisi İlhan Atış, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, hastane yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şenliğin açılış konuşmasını yapan Abdulgafur Büyükfırat, bu şenliğin sadece zıplamak olarak düşünülmemesi gerektiğini, Avrupa ülkelerinde bu tip etkinliklerin yaygın olduğunu söyledi. Zıplamanın çocuk gelişiminde büyük etkisi olduğunu kaydeden Büyükfırat, "Çocuklar kemiklerini güçlendirmek için ne kadar kalsiyum alırsa alsın, hareketsiz bir yaşam biçiminde etkisini göstermez. Bu etkinlik örnek olacak bir uygulamadır. Şu an için kent merkezinde gerçekleştirilen etkinliği dünya çapına yaymak için çalışıyoruz. Gelecek yıllarda bu şöleni, 'Dünya Zıplama Şampiyonası' haline getirmeyi düşünüyoruz. Dünyada büyük ses getireceğine eminim. Ayrıca zıplamanın yanında halen çocuklarımızın oynadığı sek sek oyununu da bu kapsamda ele alıp yarışma halini hazırlayacağız. Bunun yanında ortopedist arkadaşlarımızla görüş alışverişi yaptığımız bir konu daha var. Bu da ip atlama yarışı. Zıplama içerikli bu oyunlar, insanların kemik gelişiminde ciddi etkileri var. Bu oyunların daha iyi tanınmaları ve çocuklarımıza beğendirmek için yarışma formatlarını hayata geçireceğiz" dedi.

Özel Ortopedia Hastanesi Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Herdem ise, kurumun sosyal sorumluluklarını olduğunu belirterek, bu alanda yaptıkları projeleriyle de vatandaşlara hizmet götürdüklerini söyledi.

Konuşmaların ardından 4 merkez ilçedeki 20 ilköğretim okulunda 40 öğrencinin katıldığı şenlikte, 1 ve 2'nci sınıflar ile 4 ve 5'inci sınıflar ayrı kategorilerde yarıştı. Engelli zıplama ve çuvalla atlama yarışmalarında, küçük kazalar da yaşandı. Bazı öğrenciler engellere takılarak, bazıları çuvalla atlarken dengesini kaybedip düştü. Tekrar kalkıp, yarışmaya devam eden öğrenciler, izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Yarışmada 1-2'nci sınıflar kategorisinde Atilla İlköğretim Okulu öğrencisi Mehmet Taşkın birinci, Güzelyalı İlköğretim Okulu öğrencisi Serhat Öztürk ikinci, Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu öğrencisi Semanur Niltaş ise üçüncü oldu. İkinci kategoride ise Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu öğrencisi Emre Yıldız birinci, Tahsilli İlköğretim Okulu öğrencisi Muhammet Tanrıkulu ikinci, Güzelyalı İlköğretim Okulu öğrencisi Mehmet Duran ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar ile bisiklet hediye edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title