Haberler

Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı Seçilmesi

Lübnan Gençlik ve Spor Bakanı Ahmet Fetfet, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı Makamına Seçilmesinin Türkiye'de Ilımlı İslam'ın Devletin Zirvesine Çıkması Anlamına Geldiğini Söyledi.

Lübnan Gençlik ve Spor Bakanı Ahmet Fetfet, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı makamına seçilmesinin Türkiye'de ılımlı İslam'ın devletin zirvesine çıkması anlamına geldiğini söyledi.

Türk halkını ve Gül'ün cumhurbaşkanı olmasını kutlayan Lübnan Gençlik ve Spor Bakanı Fetfet, "Sürekli bir gelişim ve ilerleme içerisinde anayasayı ve rejimi koruyarak yapılan demokratik ve barışçıl nöbet değişimi Sayın Gül ve partisi için büyük bir başarıdır. Gül ve partisi ılımlı İslam'ın modern dünya ve demokrasi ile bağdaşabileceğini göstermiştir" dedi.

Ilımlı İslam'ın bugün Türkiye'nin yönetiminde olduğunun bir gerçek olduğunu savunan Fetfet, "Ancak aynı zamanda laikliğe de bağlı kalan bu ılımlı İslam, her türlü siyasi ortamı algılayıp gereğini yerine yapmaya muktedir olduğuna yönelik bir mesaj verdi. Kanımca bu örnek yalnızca Türkiye'de değil, Arap dünyasında da var. Ilımlı İslam'ın siyaset sahnesinde olmayışı fanatiklerin güçlenmesine ve gerginliğe yol açar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Lübnan'da ve tüm Arap dünyasında iyi tanınan bir isim olduğunu söyleyen Fetfet, Ortadoğu'daki tüm taraflarla çok iyi ilişkilere sahip olan Türkiye'nin, Gül'ün cumhurbaşkanlığı döneminde bölgede kalıcı barışın ve istikrarın sağlanması adına daha aktif bir rol üstleneceğini umduğunu ifade etti. Türkiye'de yapılan seçimin 25 Eylül'de Lübnan'da gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı seçimi için iyi bir mesaj olduğunu kaydeden Fetfet, "Ancak ne var ki; Lübnan'daki siyasi durum

daha farklı. Anayasalarımızda benzer yönler var. Türk muhalefeti büyük bir siyasi sorumluluk örneği göstererek, imkanı olmasına rağmen cumhurbaşkanlığı seçimini sekteye uğratmadı. Aynı şekilde Lübnan'daki tüm siyasi güçlerin de bu siyasi deneyimi örnek almaları gerektiğini düşünüyorum. Demokrasi, yönetimi nöbetleşe devralmak demektir. Bir gün kazanıp, bir gün kaybetmek demektir" dedi.

(SA-OYK-OYK-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Miçotakis'in 'Terör örgütü' çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Miçotakis'in "Terör örgütü" çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Bakmadan Geçme

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title