Haberler

ABD Konsolosluğu Önünde Donald Trump'ın Kudüs Kararı Protesto Edildi

Diva-Sen İl Başkanlığı üyeleri ve bir kuran kursunun öğrencileri, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanınmasını protesto etti.

Diva-Sen İl Başkanlığı üyeleri ve bir kuran kursunun öğrencileri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanınmasını protesto etti. ABD konsolosluğu önünde toplanan üyeler ve öğrenciler dualar edip, şiir okudu.

Diva-Sen İl Başkanlığı üyeleri ve bir kuran kursunun öğrencileri, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını protesto etti. ABD konsolosluğu önünde toplanan Diva- Sen üyeleri ve öğrenciler, hep birlikte dualar ederken bir öğrenci de Kudüs için şiir okudu. Diva-Sen İstanbul İl Başkanı Yılmaz Kütükçüoğlu da bir basın açıklaması yaptı.

"Kudüs insanlığın, erdemin, medeniyetin ortak değeridir"

"Kudüs insanlığın, erdemin, medeniyetin ortak değeridir" diyen Diva-Sen İstanbul İl Başkanı Yılmaz Kütükçüoğlu, "Kanayan yara Kudüs'ün, insanlığa tarihleri boyunca zulmü insanlara reva görenlerin, fitne konusu olduğuna hep beraber tanıklık ve şahitlik etmekteyiz. Kudüs insanlığın, erdemin, medeniyetin ortak değeridir. Aziz milletimiz başta olmak üzere ümmetin kırmızı çizgisidir. Kudüs kutsalın beşiğidir. Kudüs Peygamberlerin yurdudur. Dolayısıyla Kudüs gözyaşının cinayetlerin kaosun merkezi haline asla getirilemez. Tüm insanların ortak değeri olan Kudüs'e insanlık ortak akıl ile ABD ve İsrail'e haklı tepkiyi zamanında ve yerinde göstermelidir. ABD'ye Kudüs'ü Irak'a çevirmesine müsaade edilmemesi gerek. ABD'ye Kudüs'ü bir çok orta doğu ülkesine çevirmesine müsaade edilmemesi gerekir. ABD'nin orta doğu üzerindeki emellerinin farkındayız. Bu sebeple ümmet olarak teyakkuz halindeyiz yapılması gerekenlerin farkındayız ve buna asla müsaade etmeyeceğiz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Bülent Ersoy Donald Trump Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title