Haberler

ABD'den İdlib'de yaşananlar "mide bulandırıcı" açıklaması

BİRLEŞMİŞ ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Kelly Craft, "İdlib'den son günlerde gelen haberler, mide bulandırıcı." dedi.

BİRLEŞMİŞ ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Kelly Craft, " İdlib'den son günlerde gelen haberler, mide bulandırıcı." dedi.

Craft, BM Güvenlik Konseyinde yaptığı konuşmada, Suriye'nin kuzeybatısındaki insani krizin son bulması için Rusya'nın uçaklarını derhal indirmesi ve rejime, İdlib'den güçlerini çekmesi gerektiğini söyledi.

Çocukların, Esed rejiminin saldırıları sonucu okullarda hayatını kaybettiğini, ailelerin çocuklarını ısıtabilmek için kendi kıyafetlerini yaktığını, barınmak için çukurlar kazdığını ve bebeklerin donarak öldüğünü belirten Craft, "İdlib'den son günlerde gelen haberler, mide bulandırıcı." değerlendirmesinde bulundu.

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Direktörü Henrietta Fore ise "Milyonlarca Suriyeli açlık, soğuk, yara, acı, korku, kayıp ve hayal kırıklığı nedeniyle ağlıyor." dedi.

" Türkiye, yaşananlara kayıtsız kalmayacak"

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu da BM raporlarının, Suriye'de "21. yüzyılda yaşanan barbarlığın hikayesini" gözler önüne serdiğini belirtti.

Sinirlioğlu, "Şimdi sorulması gereken soru stratejimizin ne olacağı? Uluslararası toplum, milyonlarca insanın yerinden edilmesine ve çocukların donarak ölmesine kayıtsız mı kalacak? Okulların ve hastanelerin bombalanmasını izlemeye devam mı edeceğiz?" diye konuştu.

İdlib'de sadece "insani bir trajedi" yaşanmadığını aynı zamanda "insanlığa karşı ciddi suçlar işlendiğini" vurgulayan Sinirlioğlu, "Bu katliamı durdurmak ortak sorumluluğumuz. Türkiye, yaşananlara kayıtsız kalmayacak." ifadesini kullandı.

Türkiye'de yarım milyondan fazla Suriyeli bebeğin doğduğunu ve Türkiye'nin 9 milyon Suriyeliye koruma sağladığını belirten Sinirlioğlu, "Sahadaki varlığımız, milyonlara umut veriyor. Onları hayal kırıklığına uğratmayacağız." dedi.

Sinirlioğlu, Türkiye'nin güvenliğini ve Türk askerini hedef alan her türlü saldırının ise cezalandırılacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Birleşmiş Milletler Türkiye İdlib Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title