Haberler

AB'den Göçe Sınırlama Getirme Kararı Alan İsviçre'ye Fransa'dan Tepki

Fransız Dışişleri Bakanı Fabius, AB'nin İsviçre ile ilişkilerini gözden geçirmesini istedi Aşırı sağcı Le Pen ise İsviçrelilerin "doğru karar" verdiğini söyledi.

Fransa, İsviçre halkının Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden göçü sınırlamayı öngören teklifi referandumda kabul etmesine tepki gösterdi.

RTL radyo kanalına konuşan Fabius, "AB, referandumun ardından İsviçre ile ilişkilerini yeniden gözden geçirmek zorunda" dedi.

Referandum sonucunu "endişe verici" olarak niteleyen Fabius, "İsviçre, dış ticaretinin yüzde 60'ını AB ile yaptığı için bu aynı zamanda çelişkili bir durum" diye konuştu.

Referandum sonucunun hem AB hem de İsviçre için kötü bir haber olduğunu belirten Fabius, bu kararın olumsuz etkilerini İsviçrelilerin de göreceğini söyledi.

Fabius, "Belki İsviçre'nin ekonomisi iyi ama sonuçta onlar da önemli bir ekonomik güç değil" ifadesini kullandı.

Le Pen: "İsviçre'nin yaptığını biz de yapmalıyız" -

Europe 1 radyo kanalına konuşan aşırı sağcı Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen ise İsviçre halkının doğru bir karar verdiğini belirtti. Le Pen, "İsviçre'nin yaptığını bizim de yapmamız gerekir" dedi.

Referandumda, milliyetçi İsviçre Halk Partisi (SVP) tarafından desteklenen ve AB'den İsviçre'ye göçün sınırlanmasını öngören teklif çok az bir oy farkıyla kabul edilmişti.

Sonuç, İsviçre ile AB arasındaki işçilerin serbest dolaşımı anlaşmasına da aykırılık teşkil ediyor. Teklifin kabulüyle AB ülkelerinden göçmenlerin İsviçre'ye girişine ciddi sınırlamalar getirilecek.

İsviçre ekonomisi düşük işsizlik oranı ve istikrarlı yapısıyla ekonomik krizle mücadelesine devam eden AB ülkelerine nazaran başarılı bir performans sergiliyor. Ülkeye giriş yapan göçmenler, ülkenin istikrarlı yapısına zarar vereceği düşüncesiyle halkı tedirgin ediyor. - Arkansas

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title