Haberler

'40 Yıllık Hatır' sergisi

Güncelleme:

- '40 Yıllık Hatır' sergisi Başkan Dündar kahve tutkunlarıyla buluştu Osmangazi Belediyesi, her yıl geleneksel olarak 5 Aralık'ta kutlanan Dünya Türk Kahvesi Günü'nde 40 yıl hatırı olan kahve fincanlarını düzenlediği sergi ile vatandaşların beğenisine sundu.

- '40 Yıllık Hatır' sergisi

Başkan Dündar kahve tutkunlarıyla buluştu

BURSA - Osmangazi Belediyesi, her yıl geleneksel olarak 5 Aralık'ta kutlanan Dünya Türk Kahvesi Günü'nde 40 yıl hatırı olan kahve fincanlarını düzenlediği sergi ile vatandaşların beğenisine sundu.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nde gerçekleşen '40 Yıllık Hatır' sergisinin açılışına Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı sergide; eski, atmaya kıyılamayan ve 40 yıl hatırı olan kahve fincanları hikayeleriyle birlikte fotoğraf karelerinde yer aldı.

Sergiyi tek tek inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, geleneksel lezzetlerin başında olan Türk Kahvesi'nin çeşitliliğin artmasına rağmen ilgiyi hiçbir zaman kaybetmediğini söyledi. Hafta boyunca açık olacak sergiye tüm vatandaşları davet eden Başkan Dündar, "Bizler, 2013 yılında UNESCO tarafından kabul edilen Dünya Türk Kahvesi Günü'ne kayıtsız kalmadık. Vatandaşlarımızın 40 yıl hatırı olan kahve fincanlarını gerçekleştirdiğimiz sergi ile taçlandırdık. Türk kahvesi; her zaman Türk milletinin gönlünde ve mutfağındadır. Buradaki sergimize katkı koyan, hikayesiyle bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından müze ekibi tarafından bölgelere göre Türk Kahvesi oyunu düzenlendi. Oyunu başarıyla tamamlayan vatandaşlar, Fetih Müzesi'nde hatıra para basarak ödüllendirildi. Bunun yanı sıra kahveyle ilgili fikirlerini panoda paylaşan vatandaşlara, Türk Kahvesi ikram edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmangazi Aralık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title