Haberler

4 Dünya, 4 Avrupa Rekoru Kırıldı

İstanbul'da Yapılan 13. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda Dördüncü ve Son Gün Akşam Seansında, 4 Dünya, 4 Avrupa, 9 Şampiyona ve 1 Türkiye Rekoru Kırıldı.

İstanbul'da yapılan 13. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda dördüncü ve son gün akşam seansında, 4 dünya, 4 Avrupa, 9 şampiyona ve 1 Türkiye rekoru kırıldı.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan şampiyonanın dördüncü ve son gün akşam seansında, erkekler 200 metre kurbağalama finalinde Macar Daniel Gyurta, 2.00.67'lik derecesiyle, 2.01.98 ile Avustralyalı Christian Sprenger'e ait dünya rekorunun yeni sahibi oldu. Gyurta, bu derecesiyle Avrupa ve şampiyona rekoru da kırmış oldu.

Bayanlar 200 metre serbest finalinde İtalyan Federica Pellegrini dünya rekoru kırarak, 1.51.17'lik derecesiyle, 1.51.85 ile kendisine ait olan dünya rekorunu geliştirdi. Pellegrini, bu derecesiyle Avrupa ve şampiyona rekoru da elde etti.

Erkekler 100 metre sırtüstü finalinde Rus sporcular Arkady Vyatchanin ve Stanislav Donets, 48.97'lik dereceleriyle dünya rekoru kırarak, birinci oldu. Eski rekor 49.17 ile Vyatchanin'e aitti. Bu derece aynı zamanda Avrupa ve şampiyona rekoru oldu.

Erkekler 50 metre kelebek yarı finalinde Alman Johannes Dietrich 22.13'lük derecesiyle şampiyona rekoru kırarak, finale kaldı. Dietrich, finalde de şampiyona rekorunu 22.07 ile geliştirerek, altın madalya aldı.

Erkekler 200 metre serbest finalinde Alman Paul Biedermann, 1.39.81'lik derecesiyle şampiyona rekoru kırdı. Bayanlar 100 metre kurbağalama finalinde Alman Caroline Ruhnau, 1.04.84'lük derecesiyle şampiyona rekoru kırarak, birinci oldu.

Bayanlar 50 metre serbest finalinde Hollandalı Hinkelien Schreuder, 23.32'lik derecesiyle şampiyona rekoru kırarak, birinci oldu.

Son gün akşam seansında, erkekler 100 metre bireysel karışık finalinde, 52.93'lük derecesiyle, 53.05 ile kendisine ait Türkiye rekorunu geliştiren Serkan Atasay, 7. oldu.

-İSTANBUL'DA TOPLAM 97 REKOR KIRILDI-

''Rekorlar Avrupa'nın Kültür Başkenti'nde kırılıyor'' sloganıyla düzenlenen 13. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası sonunda toplam 97 rekor kırıldı.

Şampiyonada 14 Dünya, 26 Avrupa ve 57 şampiyona rekoru kırıldı.

-MADALYA SIRALAMASI-

Şampiyona sonunda madalya sıralamasında Hollanda ilk sırayı aldı.

Hollanda 10 altın, 3 gümüş, 1 bronzla birinci olurken, Rusya 8 altın 5 gümüş, 8 bronz ile ikinci, Fransa 6 altın, 2 gümüş, 3 bronzla üçüncü oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title