Haberler

23 yaşındaki hekime tecavüzle suçlanan profesörün avukatları, davadan çekildi

Güncelleme:

Ankara'da 23 yaşındaki veteriner hekime tecavüzle suçlanan Prof. Dr. Hasan Bilgili'nin avukatları, davadan çekildi. Avukat Yılmaz Aras, yaptığı açıklamada "Müvekkil, uzun zamandır kendisine düşen sorumlulukları yerine getirmiyor" dedi.

Ankara'da sahibi olduğu hayvan hastanesinde veteriner hekim Ç.B'ye (23) tecavüz etmekle suçlanan Prof. Dr. Hasan Bilgili'nin tutuksuz yargılanacağı davanın ilk duruşması yarın yapılacak. Duruşma öncesi Bilgili'nin avukatları Nizamettin Bulut ile Erol Yılmaz Aras, vekillikten çekildi.

Hasan Bilgili, geçen Nisan ayında, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde Öğretim Üyesi olduğu dönemde kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınarak mahkemece tutuklandı.

27 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Savcılık tarafından resen tahliye edilen Bilgili hakkında 'nitelikli cinsel saldırı', 'cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından 5 yıldan 27 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davada ayrıca, delilleri yok etmek amacıyla Bilgili'ye yardım ettiği ileri sürülen veteriner hekim Serkan D. ile Ç.B'nin vücudundaki cinsel saldırı izlerini temizlediği iddia edilen jinekolog Hüseyin Ş. de sanık olarak yargılanacak. İdari soruşturma sonucunda YÖK kararıyla üniversitedeki görevinden çıkarılan Hasan Bilgili ile Serkan D. ve Hüseyin Ş. yarın ilk duruşmada hakim karşısına çıkacak.

23 yaşındaki hekime tecavüzle suçlanan profesörün avukatları, davadan çekildi

AVUKATLARI SIRT ÇEVİRDİ

İlk duruşma öncesinde Bilgili'nin avukatları vekillikten çekildiklerini davanın görüleceği Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bildirdi. Avukatlardan Erol Yılmaz Aras, çekilme dilekçesinde, "Müvekkil Hasan Bilgili uzun zamandır kendisine düşen sorumlulukların bir kısmını yerine getirmediği gibi, aramalarımıza cevap vermeyerek avukat-müvekkil ilişkisinin gereği olan özen ve nezaketten uzak davranarak WhatsApp yoluyla kendisini birçok kez ihtar etmeme neden olmuştur. İlaveten ekte sunduğum 26 Kasım 2019 tarihinde tarafıma ulaşan haklı bir nedene dayanmayan azilnameyi göndermiştir. Bu nedenlerle tüm yasal (dava ve talep) haklarım saklı kalmak kaydıyla haklı nedenlere dayanarak kendisinin vekilliğinden çekiliyoruz" iadelerini kullandı.

Diğer avukatı Nizamettin Bulut da dilekçesinde "Gördüğümüz lüzum üzerine kendisinin vekilliğinden çekiliyoruz" dedi.

"BİZİM İÇİN FARKLI BİR DURUM OLDU"

Ç.B'nin avukatı Aslı Koçak Arıhan, bu durumu, "Bizim için de gerçekten farklı bir durum oldu. Biz de şu an yarınki aşamayı merak ediyoruz. Avukatları olacak mı, kim olacak, nasıl bir savunma verecekler? O açıdan bizim için de önemli" diyerek değerlendirdi.

"DURUŞMAYA KATILACAK"

Arıhan, müvekkilinin şikayetçi olmaya karar verdiği andan itibaren ikinci bir mağduriyet yaşadığını; ancak duruşmaya katılacağını belirterek, "Gerçekten çok yoruldu, kendini anlatamadı, karakolda, savcılıkta, neredeyse kendisinin suçlandığı durumlarla karşılaştı. Buna rağmen pes etmedi ve sonraki aşama dava açıldığında inanılmaz mutlu oldu. Çünkü hem mağdur olup, bir de üstüne üstlük yargılamada bunun karşılığını görmemek ikincil bir mağduriyet. Şimdi davanın açılmış olması, kişinin gelip orada sanık olarak oturacak olması bile gerçekten onun için mutluluk; ama en önemlisi de tabii ki bunun sonunda cezalandırmanın çıkması" dedi.

"TUTUKLAMA TALEBİNİ TEKRAR YAPACAĞIZ"

Avukat Arıhan, Bilgili'nin tutuklu yargılanmasını talep edeceklerini de dile getirerek, "Duruşmada biz tutuklama talebini tekrar yapacağız. Süreçte zaten aslında şüpheli tutukluydu, sonrasında resen tahliye oldu hepinizin hatırladığı gibi ve sonrasında nitelikli cinsel saldırıdan alıkoymaya kadar dava açıldı. Çok da TCK kapsamında ciddi suçlamalarla dolu bir iddianame, o yüzden dosya kapsamı itibarıyla tutuklanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Ankara Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

500

Yorumlar (18)

10. köy:

maalesef bizim üniversitelerdeki hocaların çoğu bu durumda bu sadece yansıyan bir dava bu tür işlerle uğraştıkları için bana bu ülkede bilimsel anlamda bir yenilik meydana getiren bir hoca gösteremezsiniz. bir kamyon para alıp yan gelip yatıp kız öğrencilerini taciz ediyorlar. ünilerde sınavlar merkezi sistemle yapılsınki öğrenciler bu ahlaksızlara muhtaç olmasın hak eden geçsin gidip yalvarıp farklı tekliflerle karşılaşmasınlar

27
0
yanıtYanıtla
x:

aferin ifşa etki neler olduğu ortaya çıksın.

yanıt0
yanıt0
Ruhullah:

prof olmuş ama adam olamamış....!

21
0
yanıtYanıtla
Bilemedim:

iddia mı yoksa kesin mi, henüz mahkeme karar vermemişki.

10
5
yanıtYanıtla
Vatandas.:

Ates olmayan yerden duman cikmaz. Demekki bi halt yemiski avukatlarida bu pisligi savunmaktan vazgesmis.

yanıt11
yanıt0
mazlum:

bide pröfesör olacak yazık

10
0
yanıtYanıtla
fth:

öğrencisini bırakıyor baktı öğrenci dersten geçemeyecek sonunda hocasına veriyor oda ona önce geçiriyor sonrada dersten geçiriyor üni de böyle hocalar ve öğrenciler olduğu sürece düzen değişmez

8
0
yanıtYanıtla
ömer turan:

fth ne biliyorsun öyle olduğunu binlerce hoca var binlerce kişiye iftira ediyorsun.

yanıt0
yanıt1
RIDO:

nefsine yenik düşersen, böyle yerlerde sürünüsün

4
0
yanıtYanıtla
Yolcu:

Cokeslilik serbest olsun. Bazilarina birtane yetmiyor.

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title