Haberler

3 Milyar Yıldan Önce Çarpışma Yok

Fransız Bilim Adamlarının Araştırmasına Göre, Dünya'nın Merkür, Mars veya Venüs'le Üç Milyar Yıldan Önce Çarpışma Olasılığı Bulunmuyor ve 5 Milyar Yıla Kadar Bir Çarpışma Riski de Çok Az Kalıyor.

Fransız bilim adamlarının araştırmasına göre, Dünya'nın Merkür, Mars veya Venüs'le üç milyar yıldan önce çarpışma olasılığı bulunmuyor ve 5 milyar yıla kadar bir çarpışma riski de çok az kalıyor.

Paris Gözlemevi'nden Jacques Laskar ve Mickael Gastineau adlı gök bilimciler, Güneş Sistemi'nin gelişimiyle ilgili Nature dergisinde yayımladıkları araştırma makalesinde, bu gezegenlerin yörünge gelişimleriyle ilgili 2501 olası senaryoyu bilgisayarda canlandırdıktan sonra, Merkür, Mars, Venüs ve Dünya'nın 5 milyar yıl içinde Güneş etrafından birbirleriyle çarpışmadan yörüngelerini izleme şansının yüzde 99 olduğu sonucuna vardıklarını belirttiler.

Fransız Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi, Fransız Ulusal Fransız Uzay Mekaniği Enstitüsü'nün (IMCCE) de katkı sağladığı hesaplamalarda, gezegenler arasında veya bir gezegenle Güneş arasında çarpışma olasılığının yüzde 1 civarında olduğunu bildirdi.

Fransız bilim adamı Laskar, "Senaryolardan birinde, 3,34 milyar yıl sonra Mars Dünya'nın çok yakınından, 794 km mesafeden geçiyor. Bu kadar yaklaşınca neredeyse çarpışmayla aynı şey oluyor. Dünyadaki yaşam için felaket bir durum" diyerek riski özetliyor.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title