Haberler

3 Mayıs Basın Özgürlüğü

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (Mgc) Başkanı Ahmet Ünal, Basın Özgürlüğünün Bulunmadığı Bir Ülkede Düşünce Özgürlüğünden Bahsetmenin Mümkün Olmadığını Söyledi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal, basın özgürlüğünün bulunmadığı bir ülkede düşünce özgürlüğünden bahsetmenin mümkün olmadığını söyledi.

"3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" dolayısıyla bir açıklama yapan Ünal, basın ve yayın özgürlüğünün demokrasinin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti. Anadolu basınının bir yandan zor koşullar altında görevini yürütmeye çalışırken diğer yandan da tekelci sermaye ile mücadele etmek zorunda kaldığını ifade eden Ünal, " Büyük şehirlerin kartel medya tarafından işgal edilmesi, Anadolu basınının ekonomik zorluklar içinde yaşam savaşı vermesi ve çok uluslu şirketlere hizmet eden Amerikan basınının meydana getirdiği olumsuzluklar, zaten yerel basınımızın belini bükmüşken, bir de yaşanan sorunlara basın özgürlüğünü engelleyen uygulamalar eklendikçe, özgür bir ortamın olmadığı günümüzde böyle bir günü de kutlamanın anlamının olmayacağı düşüncesindeyiz”dedi.

Basın mensuplarının daha özgür bir ortamda görevlerini yürütebilmeleri gerektiğini kaydeden Ünal, “Bugün maalesef bir takım yanlış politikalar ve siyasal iktidarların göz ardı etmesi sonucu varlık mücadelesini sürdürebilme çabası içerisinde olan basın mensuplarının, hak ettiği yaşam standartları ve saygınlığa kavuşması için meslek örgütümüz lokomotif olmayı sürdürecektir” diye konuştu.

(HK-HK-Y) 03.05.2008 19:17 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title