Haberler

3. Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Destekleme Komitesi Başkanı Dr.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Destekleme Komitesi Başkanı Dr. Andrei Adannikov, başarılı finansçıların artık mali kaynakları bulmanın değil, iyi projeleri bulmanın zor olduğunu bildiğini söyledi.

Uluslararası İşbirliği Platformu'nun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde düzenlediği 3. Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi öncesi, Çırağan Sarayı'nda akşam yemeği verildi.

Gecede, 80 milyar dolar değerinde olduğu belirtilen Rusya Federasyonu Kuzey Kafkasya Bölgesi Sosyal ve Ekonomik Kalkınma Projesi'nin (ELBRUS) tanıtımı da yapıldı.

Gecede konuşan Adannikov, başarılı finansçıların artık mali kaynakları değil, iyi projeleri bulmanın zor olduğunu bildiğini, bu yüzden Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi kapsamında yatırımcılara önemli projeler sunacaklarını ifade etti.

Bu projeler arasındaki Kuzey Kafkasya Bölgesi Sosyal ve Ekonomik Kalkınma Projesi'nin en önemli proje olduğunu aktaran Adannikov, söz konusu proje kapsamında doğrudan yatırımların Kuzey Kafkasya'ya gelebileceğini belirtti.

Geceye Cumhurbaşkanlığı adına katılan Cumhurbaşkanlığı Ortadoğu Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü, davetlilere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün selamını iletti.

Gecede Adannikov, UİP İstişare Kurulu Başkanı Ali Coşkun'a, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Durmuş Yılmaz'a, UİP İcra Kurulu Başkanı Kerem Alkin'e, Yıldırım Coşkun'a, UİP İcra Kurulu Üyesi Fehmi Akın'a birer hediye takdim etti.

Geceye, Rusya Federasyonu Destekleme Komitesi-Yatırım Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sizov Sergeys ve Rusya Federasyonu Kuzey Kafkasya Kalkınma Projesi Genel Müdürü Yuriy Kuznetsov ile aralarında Ahmet Çalık'ın da bulunduğu çok sayıda iş adamı da katıldı.

Muhabir: Sümeyye Dalkılınç

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

Rusya Federasyonu Vladimir Putin Abdullah Gül Kafkasya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title