Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Güncelleme:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ve Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Büyükkılıç mesajında, yediden yetmişe 97'nci yılın coşkusunu ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Her yıl 29 Ekim gününü milli bayram olarak kutlandığını anımsatan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"97 yıl önce olduğu gibi yine ülkemiz ve Müslümanlar üzerinde oynanan oyunlar devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin gösterdiği başarı yine birilerini rahatsız etti. Bu saldırılar karşısında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu, biz Türk milletine ve İslam dünyasına hem güç, hem de moral veriyor. Yediden yetmişe birlik ve beraberliğimizi en üst seviyede tutarak, biz de Sayın Erdoğan'a güç vermeye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı, al bayrağımız göklere kolay çekilmedi, büyük bedeller ödendi ve ödenmeye devam ediyor. Bizler de kutsal emanet olan vatanımızı daha güçlü şekilde, çocuklarımıza, gençlerimize ve torunlarımıza emanet etmeliyiz."

MHP Milletvekili Ersoy

MHP milletvekili Baki Ersoy da cumhuriyetin 97. yılında Türkiye'nin ilerleyen demokrasisi, gelişen ekonomisi, güçlü ordusu ve zengin insan kaynağı ile uluslararası alanda giderek daha saygın bir konum kazandığını belirtti.

Bugün herkese ortak bir görev düştüğünü aktaran Ersoy, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'En büyük eserim' dediği cumhuriyete ve milli değerlere sahip çıkmak, bu ruh ve bilinci gelecek nesillere aktarmaktır. Cumhuriyetin anlamını ve önemini kavrayan gençlerimiz, ülkemizin başarılarını katlayarak artıracak ve cumhuriyetimizin sonsuza kadar var olmasının güvencesi olacaktır." ifadelerini kullandı.

MHP İl Başkanı Tok

MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok ise mesajında, Türk Milleti'nin en büyük özelliklerinden birisinin karakterindeki bağımsızlık aşkı olduğunu aktardı.

Başkan Tok, şunları kaydetti.

"Bu aziz millete önce bağımsızlığı, ardından da cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm aziz şehitlerimize ve şanlı gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Görevimiz onların bize bıraktığı bu vatanı ebediyen korumak ve kollamak, bu ülkenin daha müreffeh olması için de çok çalışmaktır. Büyük Türk Milleti, cepheden cepheye koşarak, dişinden tırnağından arttırdığı ne varsa vatanın selameti için feda ederek cumhuriyetin birleştirici şemsiyesinin altında toplanmıştır."

Kayseri Üniversitesi Rektörü Karamustafa

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa da mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde miras kalan cumhuriyetin sonsuza kadar yaşatılacağını ifade etti.

Cumhuriyeti ilelebet yaşatılması gerektiğini vurgulayan Karamustafa, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da cumhuriyetin ilanının 97'nci senenin kutlandığını belirtti.

Palancıoğlu, mesajında, "Bugün, yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek, bize emanet edilen cumhuriyetin gösterdiği yolda çağdaş uygarlık seviyelerine ulaşmak ve üzerine çıkmak görevini toplumca üstlenmiş bulunmaktayız. Bize cumhuriyetimizi armağan eden Atatürk'e ve aziz şehitlerimize olan görevimizi yerine getirebilmemiz, onların emaneti olan cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmakla mümkün olacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

29 Ekim Kayseri MHP Haberler

title