Haberler

2007 Yılında Rusya'da Gerçekleşen Etnik Kökenli Saldırılarda 74 Kişi Hayatını Kaybetti

Rusya'da Artan Yabancı Düşmanlığı Nedeniyle, Geçen Sene İçinde Gerçekleşen Etnik Saldırılarda 74 Kişinin Öldürüldüğü Açıklandı.

Rusya'da artan yabancı düşmanlığı nedeniyle, geçen sene içinde gerçekleşen etnik saldırılarda 74 kişinin öldürüldüğü açıklandı.

İnsan Hakları Moskova Bürosu tarafından hazırlanan raporda, önceki seneye kıyasla ülkede gerçekleşen saldırıların oranının 3'te 1 oranında arttığı belirtilerek, "Saldırılarda ölenlerin sayısı yüzde 20 oranında arttı ve yaralananların sayısı da 2 katına çıktı" denildi. Saldırıların çoğunluğunun Moskova ile civarında gerçekleştiğini ve yabancı düşmanlığı sonucu 44 kişinin öldürüldüğü bildirildi. Öte yandan, problemin ülke çapında yayılmakta olduğu kaydedildi.

Organizasyonun sorumlusu Alexander Brod, yabancı düşmanlığına dayalı cinayetlerin oranının artmasına ve durumun kötüleşmesine rağmen, olaylara karşı tepkinin de artmaya başlamasının olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Brod, konu hakkındaki soruşturmaların arttığını, ancak "problem hakkında insanları eğitici bir program" geliştirilmediğini ifade etti.

Raporda, eski Sovyetler Birliği'nden ayrılan Ermenistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Özbekistan ile, Kuzey Kore ve Afrikalıların etnik saldırılarda kurban oldukları belirtildi.

(AFP-PNR-PNR-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title