Haberler

2'nci Kars-Ardahan-Iğdır Günleri Başladı

- 2'nci Kars-Ardahan-Iğdır Günleri Başladı Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta: "Kars, mutlaka yerinde gezilmeli ve görülmeli" Kars, Ardahan ve Iğdır'ın yöresel lezzetleri görücüye çıktıİSTANBUL - 2'nci Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri, Beylikdüzü 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda başladı.

- 2'nci Kars-Ardahan- Iğdır Günleri Başladı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta : "Kars, mutlaka yerinde gezilmeli ve görülmeli"

Kars, Ardahan ve Iğdır'ın yöresel lezzetleri görücüye çıktı

İSTANBUL - 2'nci Kars-Ardahan- Iğdır Tanıtım Günleri, Beylikdüzü 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda başladı. Dört gün sürecek etkinlikte Kars, Ardahan Iğdır'ın birbirinden lezzetli yöresel lezzetleri görücüye çıkarken, tanıtım günlerine katılan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, "Kars, mutlaka yerinde gezilmeli ve görülmeli" dedi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Kars -Ardahan- Iğdır Tanıtım Günleri Beylikdüzü 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda başladı. 19 -22 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan tanıtım günlerinde Kars, Ardahan, Iğdır Valiliklerinin ve belediyelerinin stantlarının yanı sıra etkinlikte bu kentlere yönelik tanıtım ve yiyecek stantları da yerini aldı. Kaşar peynirinden tereyağına baldan yöresel pek çok ürün tanıtım günleri kapsamında sergilendi. Tanıtım günlerinin ilk gününde ziyaret edenler arasında birçok vatandaşın yanı sıraCHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da vardı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan,CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Kars Belediye'ne ait standı da ziyaret ederek, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'yla sohbet etti, yöresel ürünlerin tadına baktı.

"Kars, mutlaka yerinde gezilmeli ve görülmeli"

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars Belediyesi'ne ait stantta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Karaçanta, Ankara'dan sonra yapmış oldukları 2'nci etkinlikleri olduğunu ve Kars, Ardahan, Iğdır'ı tanıtabilme adına belediye olarak tanıtım günlerinde yerlerini aldıklarını dile getirdi.

Başkan Karaçanta, "Gücümüz yettiği kadar minyatürlerimiz, ketemiz, balımız ve kaşarımızla ilimizi tanıtmaya çalışacağız. En önemlisi Kars o kadar farklı bir yer ki tarım ve hayvancılığı bir tarafa bırakın turizm potansiyeli yüksek olan illerimizden bir tanesi. Şehrimiz burada tanıttığımızla kalsın istemiyorum; tüm hemşehrilerimizi, Kars'ı merak eden herkesi belediye başkanı ve belediye çalışanları olarak ağırlamak istiyorum. Kars'ı gezsinler, görsünler sonra gittikleri yerde Türkiye'yi gezdik ve gördük desinler. Çünkü Kars öyle bir yer. Buram buram tarih kokan ve bulunduğu coğrafya gereği çok önemli konumda olan, stratejik ve ekonomik bakımdan istikrarlı şehir diyebileceğimiz çok önemli şehirlerimizden bir tanesidir. Dolayısıyla Kars, mutlaka yerinde gezilmeli ve görülmeli. Herkesin her zaman imkanları olmuyor, herkes gelip yerinde göremiyor. Dolayısıyla bizde Kars'ı merak eden hemşehrilerimize ve herkese bu şekilde minyatürle, ketemizle, kaşarımızla, balımızla ve Kars tanıtım rehberimizle bir şekilde Kars'ı anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

"Tanıtım günlerinde bulunmaktan gurur ve onur duyduk"

Kars'a bağlı Kağızman ilçesi de tanıtım günlerinde yerini alan ilçelerden oldu. İlgiden memnun olduklarını ve tüm vatandaşları tanıtım günlerine davet eden Kağızman Belediye BaşkanıNevzat Yıldız, "Tanıtım günlerinde bulunmaktan gurur ve onur duyduk. Biz de Kağızman ilçesi olarak bu gün burada kayısımızla, elmamızla, kömemizle, pestilimizle yerimizi aldık. Biz de burada vatandaşlarımızla bir araya gelmek için gereken çalışmalarımızı yaptık.35- 40 yıl önce Kağızman'dan göç etmiş vatandaşlarımız var burada. Bu program bizim için çok önemliydi. Bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. İlk gün böyle bir ilgi varsa 4'üncü günü düşünemiyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Murtaza Karaçanta Beylikdüzü Ardahan Iğdır Genel Haberler

title