Haberler

2 Buçuk Metrelik Kılıçbalığı İlgi Görüyor

- 2 buçuk metrelik Kılıçbalığı ilgi görüyorKIRKLARELİ - Marmara Denizinde tutulan ve Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde balıkçı tezgahında sergilenen 2 bucuk metrelik Kılıç balığı yoğun ilgi görüyor.

- 2 buçuk metrelik Kılıçbalığı ilgi görüyor

KIRKLARELİ - Marmara Denizinde tutulan ve Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde balıkçı tezgahında sergilenen 2 bucuk metrelik Kılıç balığı yoğun ilgi görüyor.

Marmara Deniz'inde balıkçılar tarafından 2 buçuk metre uzunluğunda ve 100 kilo ağırlığında tutulan Kılıç Balığı Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde balıkçı tezgahında sergileniyor. Balık vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Balıkçı esnafı olan Sami Küçük balığın Marmara denizinde yakalandığı dile getirerek, " Bu Kılıç balığımız 100 kilo civarında Marmara denizinde yakalandı. Kilosunu 70 TL'den satışa sunuyoruz. Çok kaliteli bir balık beyaz etten sonra bu baya iyi bir balıktır. Şişi olur buğlaması tavası olur. Çok kalitelidir yani, insanların Lüleburgaz'a ilk defa ben getiriyorum bu balığı buraya tabi milletin çok ilgisini çekiyor. Belgesellerde seyrediyor insanlar bu balıkları işte gazetelerde biz canlısını getiriyoruz" dedi.

Balığı ilk defa gördüğünü ifade eden Hasan Koçarslan, "Lüleburgaz'da ilk defa görüyoruz, Karadeniz balıkçısının getirmiş olduğu ilk bize genelde biz bunları televizyonlarda görüyorduk, ilk defa dokunam şansımız oldu yani. Hastalık yönünden çok iyi geldiğini söylüyorlar. Kansere iyi geldiğini söylüyorlar. Bakalım bizde tadına bakacağız deneyeceğiz. Belki devamı gelir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kilosu 70 TL'den satılan Kılıç balığını en çok kuş başı olarak tercih ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kırklareli Lüleburgaz Marmara Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title