Haberler

16'ıncı Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl 16'ıncı kez gerçekleştirilen Türk Tiyatrosu'nun en prestijli ödülü "Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri" dün akşam, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

Bu yıl 16'ıncı kez gerçekleştirilen Türk Tiyatrosu'nun en prestijli ödülü "Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri" dün akşam, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Geceye, gösteri dünyasına adını yazdırmış Broadway Cabaret ünlü şovları ve özel performanslarıyla renk kattı.

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'nde, 15 dalda adayların açıklanmasıyla başlayan heyecanlı bekleyiş, ödül töreniyle sona erdi. Sanat ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin de aralarında bulunduğu bir katılımla gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Yapı Kredi CEO'su Faik Açıkalın "Bu yıl sizlerin de katkısıyla Afife Tiyatro Ödülleri'ni 16. kez düzenliyoruz. Her şeyin büyük bir hızla tüketildiği ve eskidiği bu çağda, 16 yıl aslında oldukça uzun bir zaman. Bu 16 yıl da Afife Tiyatro Ödülleri her geçen sene saygınlığını biraz daha da artırarak gelişti, büyüdü. Bunda şüphesiz büyük bir hassasiyetle koruduğumuz kurumsal yapımız da çok önemli bir rol oynuyor" diye konuştu.

Sanat ve iş dünyasını bir araya getiren ödül töreninde konuşma yapan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri İcra Kurulu Başkanı Salih Başağa da "Bu yıl, yeni bir mekanda, büyük bir hevesle, yeni bir 15 yıla başlıyoruz. Her yıl, daha fazla sayıda kişi destek olduğumuz bu sürece katkıda bulunuyor. Biz bunu, Afife Tiyatro Ödülleri'ne olan ilginin ve teveccühün somut bir göstergesi olarak, memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

(BB)

//// KUTU 1 ////

16. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'ni kazananlar:

YILIN EN BAŞARILI IŞIK TASARIMCISI: Abdul Mounem Amayri/Murat Selçuk - Kargaşa, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları

YILIN EN BAŞARILI SAHNE MÜZİĞİ: Can Atilla - Külhanbeyi Müzikali, Bakırköy Belediye Tiyatroları.

YILIN EN BAŞARILI GİYSİ TASARIMCISI: Tomris Kuzu- Şark Dişçisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları.

YILIN EN BAŞARILI SAHNE TASARIMCISI: Barış Dinçel - Ateşli Sabır, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları / Don Kişot, Tiyatro Kedi/Ölümüne, Kent Oyuncuları.

YILIN EN BAŞARILI GENÇ KUŞAK SANATÇISI: Nebi Birgi - Sidikli Kasabası Müzikali, İstanbul Devlet Tiyatrosu.

YILIN EN BAŞARILI KOMEDİ/MÜZİKAL YARDIMCI KADIN OYUNCUSU: Sevinç Erbulak - Şark Dişçisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları:

YILIN EN BAŞARILI KOMEDİ/MÜZİKAL YARDIMCI ERKEK OYUNCUSU: Selçuk Borak- Şark Dişçisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları.

YILIN EN BAŞARILI YARDIMCI KADIN OYUNCUSU: Nergis Çorakçı - Kargaşa,İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları.

YILIN EN BAŞARILI YARDIMCI ERKEK OYUNCUSU: Ali Sürmeli - Antigone,İstanbul Devlet Tiyatrosu.

YILIN EN BAŞARILI KOMEDİ/MÜZİKAL KADIN OYUNCUSU: Tülay Günal - Ben Bertolt Brecht,Dostlar Tiyatrosu.

YILIN EN BAŞARILI KOMEDİ/MÜZİKAL ERKEK OYUNCUSU: Çağlar Çorumlu - Şark Dişçisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları.

YILIN EN BAŞARILI KADIN OYUNCUSU: Esra Bezen Bilgin - Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi, Talimhane Tiyatrosu.

YILIN EN BAŞARILI ERKEK OYUNCUSU: Mert Turak - Ateşli Sabır,İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları.

YILIN EN BAŞARILI YÖNETMENİ: Cem Emüler - Yanık, İstanbul Devlet Tiyatrosu.

YILIN EN BAŞARILI PRODÜKSİYONU: Süpernova DOT.

//// KUTU 2 ////

--------

ÖZEL ÖDÜLLER:

YAPI KREDİ ÖZEL ÖDÜLÜ: Turan Oflazoğlu

CEVAT FEHMİ BAŞKUT ÖZEL ÖDÜLÜ: Ülkü Ayvaz

MUHSİN ERTUĞRUL ÖZEL ÖDÜLÜ: Nedret Güvenç - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı Kredi Bankası Haliç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title