Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Isparta ve Burdur'da oda, borsa ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Isparta ve Burdur'da oda, borsa ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Isparta'da ortak basın açıklamasını okuyan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, tarihin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz'un yıl dönümüne girildiğini anımsattı.

İki hafta boyunca, farklı etkinliklerle, hazırlanan afişlerle 15 Temmuz ruhunu canlı tutacaklarını ifade eden Başdeğirmen, 15 Temmuz'u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını bildirdi.

Darbe girişiminin asıl amacının Türkiye'yi tarihinde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmak olduğuna dikkati çeken Başdeğirmen, ancak bu girişiminin milletin iradesiyle ortadan kaldırıldığını, milletin feraseti ile bu fitnenin durduruluğunu kaydetti.

Başdeğirmen, şöyle konuştu:

"Demokrasimizin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik. Milletimiz, darbeye karşı durarak Türkiye Cumhuriyeti Devletini milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemeyeceğini açıkça ilan etti. Bu, dünyaya örnek olacak bir tavırdır. Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadele her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmelidir. Yargı kurumları, darbecilere ve onların destekçilerine hak ettikleri en ağır cezayı vermeli, milletimizin vicdanını rahatlatmalıdır. "

Burdur

Burdur'da oda, borsa ve sivil toplum kuruluşları adına ortak açıklamayı okuyan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, 15 Temmuz darbe girişiminin İstiklal Harbi'nden bu yana Türkiye'nin karşılaştığı en büyük tehlike olduğunu kaydetti.

Keyik, siyasi görüşü fark etmeksizin Türkiye'nin geleceğine sahip çıkan 15 Temmuz ruhunun demokrasinin sigortası olduğunu söyledi.

Darbe girişimi sonrasında ülkenin zor günler geçirdiğini ancak, birlik ve beraberlik sayesinde bu durumun atlatıldığını dile getiren Keyik, "Hükümetimizin bizlerle istişare içinde aldığı önlem ve yaptığı reformlarla hızla toparlandık. Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5'lik büyümeyi yakaladık. İstihdam rekorları kırdık. Bu yılın ilk altı ayında tam 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık. İhracatımızı rekor düzeyde arttırmaya başladık. Yabancı yatırımcıların güvenini yeniden kazandık." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Isparta Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title