Haberler

10 Kasım'a Doğru

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Şentürk, mesajında, istiklal mücadelesinin önderi ve cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle andıklarını ifade etti.

Ömrünü milletine adayan, askeri dehası sayesinde görev yaptığı her cephede büyük başarılar sağlayan Atatürk'ün, Cumhuriyeti ilan ederek, ülkenin kurtuluş hareketinin en önemli aşamasını oluşturduğunu vurgulayan Şentürk, şunları kaydetti:

"Vatanseverliği, ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerine hakim oluşu, milli ve insani değerlere verdiği önem ve düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk'ü milletimizin yetiştirdiği en önemli liderlerinden biri yapmıştır. Başarılı bir komutan, engin görüşlü bir devlet adamı, veciz sözleriyle Türk ve dünya milletlerini etkileyen bir siyasetçi olmasının yanında, Türk'ün kurtuluş mücadelesini ele alan iyi bir tarihçi ve yazar, cehaletle savaşan bir baş öğretmendir. Atatürk, her fırsatta bağımsızlık ve uygarlık yolundaki mücadele gücünü milletine duyduğu sarsılmaz inanç ve güvenden aldığını dile getirmiş, ülkemizin muasır medeniyet seviyesine ulaşması için çalışmayı bizlere hedef olarak göstermiştir. Bizler de birlik ve beraberlik içinde ülkemizin uygarlık yolundaki kararlı ilerleyişini sürdürmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 79. yılında bir kere daha rahmetle anıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Necati Şentürk Kırşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title