Haberler

1. Gap Türk Sinema Günleri Başladı

T.c Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Şanlıurfa Belediyesi İşbirliğinde, 27-29 Haziran 2008 Tarihleri Arasında Şair Nabi Kültür Merkezi'nde Ücretsiz Olarak Organize Edilen "1. Gap Türk Sinema Günleri" Başladı.

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Şanlıurfa Belediyesi işbirliğinde, 27-29 Haziran 2008 tarihleri arasında Şair Nabi Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak organize edilen "1. GAP Türk Sinema Günleri" başladı.

Şair Nabi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış kokteyli ile start alan "1. GAP Türk Sinema Günleri' kapsamında, senaryosunu İsmail Doruk'un yazdığı, başrollerini Nurgül Yeşilçay ve Cem Özer'in paylaştığı "Ademin Trenleri" adlı film gösterime girdi. Filme Şanlıurfalı vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Konu hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini kaydederek, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Belediye işbirliğinde düzenlenen "1. GAP Türk Sinema Günleri'ne gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını ifade etti.

Yetkililer "1. GAP Türk Sinema Günleri' kapsamında, 28 Haziran 2008 Cumartesi günü saat 16.00'da senaryosunu Süreyya Önder'in yazdığı, başrollerini Özgü Namal, Cezmi Baskın, Nazmi Kırık, Umut Kurt, Meral Okay, Dilber Ay, Oktay Kaynarca, Bahri Beyat'ın yaptığı "Beynelminel" filmi, 28 Haziran 2008 Cumartesi günü saat 18:30'da senaryosunu Kubilay Tunçel ve Abdullah Oğuz'un yazdığı, başrollerini Özgü Namal, Murat Han ve Talat Bulut'un başrollerini paylaştığı 'Mutluluk' filmi, 29 Haziran 2008 Pazar günü saat 16.00'da, senaryosunu Reha Erdem'in yazdığı, başrollerini Özkan Özen, Ali Bey Kayalı, Elit İşcan, Bülent Emin Yarar, Taner Birsel'in paylaştığı "Beş Vakit" filmi, 29 Haziran 2008 Pazar günü saat 18.30'da senaryosunu Onur Ünlü'nün yazdığı, başrollerini Haluk Bilginer, Özgü Namal ve Ragıp Savaş'ın paylaştığı "Polis" filmi, ücretsiz olarak gösterime gireceği söylediler.

(FÖ-OÇ-Y) 27.06.2008 17:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title