Haberler

Yüzde 75 hibe destekli ayçiçeği ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı

Güncelleme:

Yüzde 75 hibe destekli ayçiçeği ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, "Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında belirlediği 21 ilden biri olan Afyonkarahisar'da üretimin devamlılığı için yüzde 75 hibe destekli ayçiçeği ve kuru fasulye tohumu çiftçilere dağıtıldı.

Yüzde 75 hibe destekli ayçiçeği ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı

AFYONKARAHİSAR - Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, "Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında belirlediği 21 ilden biri olan Afyonkarahisar'da üretimin devamlılığı için yüzde 75 hibe destekli ayçiçeği ve kuru fasulye tohumu çiftçilere dağıtıldı.

Proje ile Afyonkarahisar'da hububat, baklagiller ve yağlı tohumlu bitkilerde rekoltenin arttırılması hedefleniyor. Bu kapsamda kentteki üreticilere toprakla buluşturmak üzere 2 bin 500 kilogram ayçiçeği ve 30 bin kilogram kuru fasulye tohumunun yüzde 75 hibe, yüzde 25 çiftçi katkılı olarak dağıtımı gerçekleştirildi.

Bu ürünlerin yetiştirilmesinde artış bekliyoruz

Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Acar, yaptığı açıklamada, projenin 21 ilde uygulandığını ve bu iller arasında Afyonkarahisar'ın da olduğunu söyledi. Afyonkarahisar'da 30 bin kilogram kuru fasulye tohumu ve 2 bin 500 kilogram yağlık ayçiçeği tohumu dağıttıklarını ifade eden Müdür Acar şöyle devam etti:

"Bu dağıtılan tohumlar sayesinde yaklaşık 2 bin dekarlık bir alanda kuru fasulye ve 5 bin dekarlık bir alanda yağlık ayçiçeği üretimine ekstra katkı sağlamış olduk. Bu sayede yazlık dönemde ekilen arazilerimizi daha iyi değerlendirmiş olduk ve dağıtılan tohumlarla da çiftçilerimizi yağlık ayçiçeği ve kuru fasulye üretimine yönlendirmiş olduk. İlerleyen yıllarda bu ürünlerde artışların olmasını bekliyoruz. Çiftçilerimize verdiğimiz tohumların yüzde 75'ini bakanlığımız karşıladı kalan yüzde 25'ini ise çiftçilerimiz kendi karşıladı. Dolayısıyla ucuza tohum teminini sağlamış olduk. Bunun Afyonkarahisar için güzel bir gelişme olduğunu düşünüyorum."

Bakanlığımıza teşekkür ediyorum

Desteklerden faydalanan Anıtkaya Köy Muhtarı İdris Metiner ise, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın verdiği tohum desteklerinden memnun olduklarını ifade ederek: "Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüze teşekkür ederim. Bize ay çiçeği tohumu verdiler. Biz de Anıtkaya Muhtarlığı olarak köylümüze dağıttık. Ben de tohum alarak kendim ekimini yaptım" dedi.

Üretime devam edeceğiz

Çiftçi Selahattin Eser de, üretime devam edeceklerinin altını çizerek, bakanlık yetkililerine vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Afyon Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title