Haberler

Yunus Balıkları Körfez'e Akın Etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez İçindeki Yaşamı Yeniden Canlandırıp, Temiz Haliyle İnsanların Hizmetine Sunmak İçin Verdiği Mücadele Kendini Gösteriyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez içindeki yaşamı yeniden canlandırıp, temiz haliyle insanların hizmetine sunmak için verdiği mücadele kendini gösteriyor.

Çevre konusunda yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, biri Yalova sınırları içinde toplam 8 arıtma tesisini tam kapasite işletince, Körfez içindeki yaşamı yeniden canlanmaya başladı. Körfez'e akan dere yataklarını ıslah eden İSU Genel Müdürlüğü, dereleri arıtma tesislerine bağlayarak Körfez'e giden atıkların da önüne geçti. Kirliliği önlemek için fedakarlıktan kaçınmayan Büyükşehir Belediyesi, gemileri denetlemek için uçak kiralarken, deniz yüzeyindeki atıkları temizlemek için de deniz süpürgesi hizmete soktu. Bu çalışmalar Körfez'i yeniden canlandırırken, yüzme yarışmaları yapılmaya, olta balıkçılığı kendini göstermeye başladı.

Yaklaşık 35 yıldan beri kirlilik yüzünden yüzülemeyen, kokudan yakınına bile yaklaşılmayan Körfez, artık eski haline dönme başladı. Bir zamanlar 200 balık tününün yaşadığı Marmara Denizi'nde halen pek çok canlı türü yaşam mücadelesi verirken, Körfez'de yaşanan temizlik, Yunus balıklarını buraya doğru yönlendirmeye başladı. Yıllardır kirlilik yüzünden uğramadıkları Körfez'e yeniden giren yunus balıkları, gemilerle birlikte yarış yapıp, oyunlar oynuyor. Yunusların Körfez'de boy göstermesi, denizin temizliğinin ve içindeki yaşamın canlanmasının en güzel belirtisi oldu.

(GA-OMR) 04.05.2008 15:00 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title