Haberler

Yunanistan'da Milletvekiline Gözaltı

Aşırı sağcı Altın Şafak Partisi'nin bir milletvekili daha gözaltına alındı.

Yunanistan'da, aşırı sağcı Altın Şafak  Partisi (Hrisi Avgi) milletvekili Artemis Matheopulos'un "organize suç örgütü kurduğu ve yönettiği" iddiasıyla gözaltına alındığı bildirildi.

Altın Şafak Partisi'nin Siyasi Büro üyesi de olan Matheopulos, kendisine yöneltilen suçlamaları reddederken, partinin lideri Nikos Mihaloliakos da cezaevinde bulunuyor.

Yunanistan'da ekonomik krizle mücadele kapsamında tasarruf önlemleri uygulanmaya başladığından bu yana Altın Şafak Partisi'nin oylarında büyük artış kaydedilmişti. Geçen Eylül ayında Atina'nın Keratsini semtinde ırkçılık karşıtı şarkılarıyla ünlü olan rap şarkıcısı Pavlos Fissas'ın bir Altın Şafak üyesi tarafından öldürülmesinin ardından partiye ve yöneticilerine yönelik ülke çapında operasyonlar düzenlenmişti. 6 milletvekili cezaevinde bulunan partinin oyları geçen ay yapılan yerel seçimlerde de artmıştı. - Atina

Kaynak: AA / Güncel

Yunanistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title