Haberler

Yunan Basını: Hayat Öpücüğünü Nihat Verdi

2008 Avrupa Şampiyonası Karşılaşmalarında Türkiye'nin Bosna Hersek'i 1-0 Yenerek Finallere Katılmaya Hak Kazanması Yunan Basını Tarafından "Türkiye'nin Bileğinin Hakkıyla Avrupa'ya Gitmeye Hak Kazandığı" Şeklinde Değerlendirildi.

2008 Avrupa Şampiyonası karşılaşmalarında Türkiye'nin Bosna Hersek'i 1-0 yenerek finallere katılmaya hak kazanması Yunan basını tarafından "Türkiye'nin bileğinin hakkıyla Avrupa'ya gitmeye hak kazandığı" şeklinde değerlendirildi.

Yunan basını, Türk takımının, “cansız” ve oyunun hiçbir anında tehlike yaratamayan Bosna Hersek karşısında adeta yürüyüşe çıktığını, Ay-Yıldızlı ekibin “Hayat öpücüğünü” ise Nihat Kahveci'nin verdiği görüşünde birleşti.

Nihat'ın golü ile Türkiye'ye Avrupa Şampiyonası biletini kazandırdığını kaydeden Yunan gazeteleri, “Fatih Terim'in takımı sonuç almak için oynadı. An olsun risk almadılar. Finale kalmayı hak ettiler” yorumunda bulundular.

Atina'da yayımlanan günlük spor gazetesi Goal News, Nihat Kahveci'nin takımının “koruyucu meleği” olduğu değerlendirmesini yaparken, Türk futbolcunun zafere götüren yolu açtığını kaydetti.

"Finalin Nihat'ı” başlığını kullanan Sportday gazetesi ise, “Finalin adamı Nihat'tı. Komşu en kritik maçında tökezleyemezdi ve gereğini yerine getirdi. Nihat geçen karşılaşmada attığı golle takımına finalin yarısını armağan etmişti. Bu sefer kapıyı tekrar çaldı ve finali hediye etti" değerlendirmesiyle dikkat çekti.Bosna Hersek'in tehdit edemediği Türk Milli Takımı'nın sahada zorlanmadığını yazan gazete, Bosnalı oyuncuların Türk kalesinde endişe yaratmak için fazla güçsüz oldukları yorumunu yaptı.

Öte yandan, Sportime gazetesi, Türkiye'nin oyuna güçlü başladığını, Nihat'ın 43. dakikada gelen golünden sonra ise, sahada zaten cansız olan Bosna Hersek karşısında kolay bir galibiyet elde edildiğini yazdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title