Haberler

Yozgat'ta Lüks Binalar Yükseliyor

Yozgat'ta Konut Sorunu TOKİ ve Özel Şahıslar Tarafından Yapılan Binalarla Çözülüyor.

Yozgat'ta konut sorunu Toki ve özel şahıslar tarafından yapılan binalarla çözülüyor.

Yozgat'ta İnşaat Sektörünün önde gelen firmalarından İsmail Yılmaz İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz, son yıllarda inşaat sektöründe çok büyük canlanma meydana geldiğini, arz ve talebin oldukça yükseldiğini söyledi. Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat'ta da inşaat sektörünün canlandığını ifade eden Yılmaz, "Daha önceki yıllarda, halkımız, oturabileceği dört duvarı olan evlerle yetiniyordu. Şimdi ise en kalitelisini, binada kullanılan malzemeyi, ısı yalıtımını, ısı sisteminde hangi malzemenin kullanıldığını, binanın güneşi ne kadar aldığını dahi kontrol ediyor. Bu istek ve talep de hem lüks hem de kaliteli konutların yapılmasını beraberinde getiriyor" dedi. Vatandaşın konuta yönelmesinin önemli sebeplerinden birinin de bankaların konuda daha fazla kredi sağlaması olduğunu ifade dene Yılmaz, "Konuta talep artıkça inşaat sektörü de o denli gelişip büyümektedir. Son 4 yıl içerisinde ilimizde çok sayıda lüks binalar yükselmiştir. TOKİ evleri de ayrıca inşaat sektörüne yeni bir kalite getirmiştir. Fakat vatandaşımız, standart ev yerine kendi isteğine göre yapılmış daha lüks evleri tercih etmektedirler" dedi.

17 Ağustos depremini Türk halkının unutmadığını bu nedenle mutlaka yapılan konutların depreme dayanıklı olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Bu konuda resmi kurumlara ve kontrolörlere büyük iş düşmektedir" şeklinde konuştu.

(ÖE-SE-Y)

17.11.2007 17:01 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title