Haberler

Yozgat'ta Baharla Birlikte Nikah Sayısı Arttı

Yozgat'ta Bahar Mevsimiyle Birlikte Nikah Sayısı Artmaya Başladı.

Yozgat'ta bahar mevsimiyle birlikte nikah sayısı artmaya başladı.

Yozgat Belediyesi Nikah Memuru Ömer Duyar, bahar ayı ile birlikte nikah sayısının arttığını söyledi. Duyar, "Yozgat'ta kış şartları ağır geçtiği için düğün ve nikah fazla olmuyor. Havaların ısınmasıyla birlikte nikah sayısı artmaya başlıyor. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında ise en yüksek dönemlerine ulaşıyor" dedi.

Mayıs ayının 25'i itibariyle 175 kişinin nikahını kıydıklarını ifade eden Duyar, "Son kıydığımız nikah ise Taşarslan ve Ünal ailelerinden Ali Taşarslan ve Dilek Ünal çiftinin nikahları oldu" dedi. Nikah kıydıracak gençlere de uyarılarda bulunan Uyar, "Evlenen çiftlerimiz nikah evraklarını doldurmadan önce, herhangi bir yanlışlığa sebebiyet vermemek için nikah memurluğundan bilgi alsınlar. Nikah için müracaat eden gençlerimizden 16 yaşını bitirip 17 yaşından gün alanlar için mahkeme kararı, 17 yaşını bitirip 18 yaşından gün alanlar için ise anne-baba veya vasi izni olması gerekiyor. Ayrıca nikah işlemlerinin yapılabilmesi için nüfus cüzdanlarının mutlaka fotoğraflı olması şartı vardır" diye konuştu.

(ÖE-MÇ-Y)

25.05.2007 16:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title