Haberler

Yerli Salatalık Piyasada

Güncelleme:

Baharın gelmesiyle birlikte, yerli sebze ve meyveler de tezgâhlardaki yerini almaya başladı.

Baharın gelmesiyle birlikte, yerli sebze ve meyveler de tezgâhlardaki yerini almaya başladı. İlk ürünlerden birisi de salatalık oldu.

Kendine has kokusu, tadı ve görünümü ile yerli salatalık piyasaya çıktı. Diyarbakır'ın Çermik İlçesi Beybağı bölgesi ile Eskibağ köyünde yetiştirilen salatalığa, vatandaşların büyük ilgisi gösteriyor. Manav Mahmut Turan yerli salatalığın piyasadaki yerini almaya başladığını, asma ve yerde yetiştirilen olmak üzere iki çeşit salatalığı da satmaya başladıklarını belirterek, şöyle konuştu;

"Bu yıl kış aylarının geçen yıllara göre daha az yağışlı geçmesinden dolayı salatalığın piyasaya çıkması geç oldu. Mevsim normallerinde bir yağış olsaydı Mart ayının ortalarından itibaren salatalık tezgahlardaki yerini alabilirdi. Rengi, kokusu ve lezzeti ile yerli salatalığımız büyük ilgi görüyor. Kilosunu 2 liraya veriyoruz. Adana ve diğer illerden getirilen salatalık 1 liradan satılıyor. Yerli salatalık pahalı olmasına rağmen vatandaşlarımız yerli salatalığı tercih ediyor. Bundan da son derece memnunuz. Önümüzdeki birkaç hafta içinde yerli biberimiz de tezgahlardaki yerini almaya başlar."

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Çermik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title