Haberler

Yerköy Esnafı Hırsızlık Olaylarından Dertli

Yozgat'ın Yerköy İlçesinde Bulunan Esnaf, Sürekli Olarak Ev ve İş Yerlerinin Soyulmasından ve Emniyetin Gerekli Güvenlik Önlemlerini Alamamasından Şikayet Etti.

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde bulunan esnaf, sürekli olarak ev ve iş yerlerinin soyulmasından ve emniyetin gerekli güvenlik önlemlerini alamamasından şikayet etti.

Yerköy ilçesinde beyaz eşya mağazası bulunan Ali Muhittin Lekesiz, bir hafta önce ilçede bir beyaz eşya dükkanının soyulacağı ve dikkat etmesi gerektiği yönünde bir ihbar aldığını belirterek, "Durumu Yerköy İlçe Emniyeti'ne bildirdim ancak emniyetten gerekli bir çalışma yapılmadı. Bu sabah geldiğimde iş yerimin camlarının kırıldığını gördüm" diye konuştu.

İlçede hemen hemen her gün hırsızlık olayının meydana geldiğini ve gerekli emniyet tedbirinin alınamadığını iddia eden Lekesiz, "Üç ay önce ilçemizde 20 lüks otomobilin camları kırıldı, şimdi de dükkanların camları kırılıyor. Birçok esnafımızın malları çalındı. Hırsız diye yakalananlar tekrar sokağa salındı. Artık ilçemizde yaşanan hırsızlıkların önlenmesini istiyoruz. Yozgat polisi bu işi çözemiyorsa, bize başka yerden polis göndersinler" dedi.

Akşamları madde bağımlısı gençler yüzünden sokağa çıkamadıklarını ifade eden çarşı esnafı ise "İlçemizde biran önce güvenlik önlemlerinin alınmasını istiyoruz. Aksi takdirde tüm esnaflar olarak Yozgat'a yürüyeceğiz. Madde bağımlıları yüzünden çocuklarımız okullarına gidemiyor. Her gün bir esnafımızın iş yeri ya da evi soyuluyor" şeklinde konuştu.

Esnafın tepkileri üzerine olay yerine gelen Yozgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü İrfan Şahin, esnafın dert ve şikayetlerini dinleyerek, konunun üzerinde hassasiyetle duracaklarını ve olayın biran önce çözümlenmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

(ÖE-GS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title