Haberler

Vali Tuna Öğrencilerle Kültür Gezisinde

Eskişehir Valisi ve Eskişehir2013 TDKB Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Azim Tuna, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri çerçevesinde, “Yunus Emre ve Yazılıkaya’ya” adı altında düzenlenen kültür gezisine katılan öğrencilerle Han ilçesi Yazılıkaya köyünde bir araya geldi.

Eskişehir Valisi ve Eskişehir2013 TDKB Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Azim Tuna, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri çerçevesinde, "Yunus Emre ve Yazılıkaya'ya" adı altında düzenlenen kültür gezisine katılan öğrencilerle Han ilçesi Yazılıkaya köyünde bir araya geldi.

Kültür gezisine katılan Sinan Alaağaç ve Ali Fuat Cebesoy okullarının 8. sınıf öğrencileriyle bol bol sohbet eden Vali Tuna, öğrendikleri izlenimler hakkında öğrencilere çeşitli sorular sordu. Bu esnada öğrencilere yapılan gezinin amacını anlatan Vali Tuna, "Anadolu'muz birçok medeniyetin gelip geçtiği yerdir. Ama biz Türkler olarak bin yıldır Anadolu'dayız. Bin yıldır bu topraklara sahip çıkıyoruz ve bize emanet edilen bu eserleri korumaya çalışıyoruz. Bizim medeniyetimiz çok büyük bir medeniyet, insanlara hep faydalı ve hayırlı işler yapmaya çalışan bir medeniyet," dedi.

Ecdadımızın insana yönelik her alanda kalıcı eserler yaptığını belirten Vali Tuna, birçok eserin günümüze kadar yaşadığının altını çizdi. Gerçekleştirilen geziyle öğrencilere geçmişe ait olan medeniyetleri öğrettiklerini kaydeden Vali Tuna, "Bizim kültür mirasımıza ait eserlere bakarak, onları korumanın, onlara sahip çıkmanın önemini daha da anlayarak kıyaslama yapmış oluyorsunuz," dedi.

Öğrencilerden kendilerini iyi yetiştirmelerini isteyen Vali Tuna, kendi ülkelerinin güzelliklerini ve kültür miraslarını keşfetmelerinin önemine değindi. Vali Tuna, "Üzerinde yaşadığımız bu topraklardaki tarihi eserleri iyi bilmeniz ve iyi korumanız önemli. Milyonlarca turist ülkemize geliyor. Eskişehir'de de gezilecek görülecek birçok turisttik yer var. Burada, Frigya uygarlığına ev sahipliği yapmış Yazılıkaya turizm merkezi var. Uzaklığından dolayı ulaşımı biraz sıkıntılı ama tanıtımını iyi yaparsak bu sorunlar giderilecek. Buranın bir taraftan tanıtımını yaparken, bir taraftan da insana hizmet verecek konaklama tesisleri yapmak istiyoruz. Bunları yaptıkça buraya daha çok turist gelecek ve burada yaşayan insanlar bundan yararlanacak, Eskişehir'in adı daha çok duyulacak" diye konuştu.

Öğrencilerin büyüdükçe, bir yerlere geldikçe yapılan bu hizmetlere sahip çıkmasını isteyen Vali Tuna, öğrencilerden ülkemize en iyi şekilde hizmet etmelerini isteyerek derslerinde başarılar diledi. Amaçlarının geleceğin teminatı olan çocukları iyi yetiştirmek olduğunu kaydeden Vali Tuna, "Bizim Türk dünyasıyla olan ortak kültür mirasımızı çocuklarımızın görmesi en büyük temennimiz. Atalarımızın bizlere emaneti olan kardeşlik bağlarımızı çocuklarımızın yakından görmesi bizim en büyük çabamız. Geleceğimizi sağlam bir yapıda oluşturmak için çocuklarımız bizim en büyük yatırımımız. Çocuklarımızı her yönden bilinçlendirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Daha sonra geziye katılan yaklaşık 84 öğrenciyle birlikte Yazılıkaya Anıtı'nın olduğu bölgeyi gezen Vali Tuna, öğrencilerle anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güngör Azim Tuna Eskişehir Yerel Haberler

Fenerbahçe'de olaylı başkanlık yarışı! İlk raundu kaybeden Aziz Yıldırım, kongreyi terk etti

Fenerbahçe'de olaylı başkanlık yarışı! İlk raundu kaybeden Aziz Yıldırım, kongreyi terk etti

YKS'de görülmemiş olay! 1 saat okulun önünde bekleyen genç, sınava geç kaldı

YKS'de görülmemiş olay! 1 saat okulun önünde bekleyen genç, sınava geç kaldı

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

Kongrede Ali Koç'un çıldırdığı anlar! Hızını alamayıp tribüne kadar gitti

Kongrede Ali Koç'un çıldırdığı anlar! Hızını alamayıp tribüne kadar gitti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title