Haberler

Vali Küçük, Tünel İnşaatlarında İncelemede Bulundu

Bartın Valisi İsa Küçük, yapımı devam eden Amasra ve Kurucaşile karayolundaki tünel inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Bartın Valisi İsa Küçük, yapımı devam eden Amasra ve Kurucaşile karayolundaki tünel inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Küçük, incelemeler sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Bostanlar köyü mevkisinden başlayan ve 1070 metre uzunluğundaki tünelde, 200 metrelik bölümdeki kazının tamamlandığını söyledi. Tünelin, 2013'de bitirilerek trafiğe açılmasıyla mesafenin kısalacağını ve ulaşım standartlarının artacağını aktaran Küçük, şöyle konuştu:

"Tünel geçişi, tarihi ve turistik ilçemiz Amasra'ya ayrı bir özellik katacak, ilçemizin turizmine katkı sağlayacaktır. Yine Bartın-Çakraz arası bölünmüş yolun Eylül'de trafiğe açılması hedeflenmektedir. Güzergahın devamı olan Çakraz-Kurucaşile arasında yer alan 5 adet tünelin ilki olan 968 metre uzunluğundaki tünelde de çalışmalar sürüyor. Çakraz-Kurucaşile arasındaki mesafe 21 kilometreye düşecek ve bunun 12 kilometresi tünellerle geçilecektir. Doğu Karadeniz sahil yolunun devamı niteliğinde olan Zonguldak-Amasra-Kurucaşile yolu, İstanbul'da yapılacak 3. köprü ile birleşerek Avrupa'yı Asya'ya bağlayan transit yolun bir parçası olacaktır."

Küçük, yol çalışmaları tamamlandığında, Bartın'ın turizm ve sosyo-ekonomik gelişimine önemli gelişmeler olacağını kaydetti.

Muhabir: Selim Bostancı/Sinan Özmüş

Yayıncı: Neşat Ergül - BARTIN

Kaynak: AA / Yerel

Kurucaşile İsa Küçük Bartın Amasra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title