Haberler

Urfa'da 'Geleceğin Medyası' Konulu Panel Düzenlendi

Güncelleme:

MUSİAD Şanlıurfa Şubesi tarafından 'Geleceğin Medyası, Türkiye'nin Kalkınmasında Medyanın geleceği ve yeni arayışlar' adlı panel düzenlendi.

Panelde MÜSİAD Üyeleri ve Gazetecilere hitap eden AK Parti Milletvekili Emin Önen, Kasım Gülpınar ve haber7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, sanal medya kullanımı ve önemi, medya, gazetecilik, medyanın ekonomi üzerindeki etkileri ve gündemdeki konularla ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Moderatörlüğünü MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrahman Yetkin'in yaptığı panelde sözü ilk olarak haber7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan aldı. Sosyal Medyanın giderek önemini kazandığını dile getiren Erdoğan, Türkiye'nin 'Arap Baharı' denilen süreçte Sosyal medya ile tanıştığını anlattı.

ERDOĞAN, MEDYANIN GÜCÜNÜ ANLATTI
Medyanın siyaset ve ekonomi üzerindeki etkisinden bahseden Erdoğan, "Ben özellikle medyanın ekonomi üzerindeki etkilerinden bahsetmek istiyorum. Diktatör yapıların, halk ayaklanmalarıyla devrilmeye başlaması ve onların bütün örgütlenmelerinin, haberleşmelerinin, meydan buluşmalarının yönlendirilmesinin sosyal medya üzerinden gerçekleştirmiş olmaları, sosyal medya gerçeğini Türkiye'nin gündemine getirdi. Gezi olayları olarak adlandırılan hadiseler de bunu ülke olarak yaşadık. Meselenin arkasında olan gruplar, güç odakları, sosyal medya üzerinden haberleştiler. Bir anlamda buluşmaların haberleşmesini, yönlendirilmesini bu alanda yaptılar. Bu ülkemizde ciddi bir kalkışmaya yol açtı. Türkiye'nin gündemini 3 ay boyunca yoğun olarak etkilediler. Etkileri de hala devam ediyor. Medya üzerinden ciddi bir deformasyonu, bilgi kirliliğiyle, asıl amacın ne olduğunu gizleyerek, yeşili korumak, ağaçları korumak protesto eylemi gibi algılattılar. Sonrasında anlaşıldı ki asıl amaç bu değilmiş. O zaman aynı gerekçelerle oluşan Taksim Platformu çıkıp dedi ki 'İstanbul için Türkiye'nin önünü açacak projeler olan, Kanal İstanbul'u, 3. Havalimanını, Marmaray gibi dev projelerini devreye soktunuz. Bunları bize sormadan yapamazsınız, bunları istemiyoruz' dediler. Demek ki asıl mesele yeşili korumak değil, gezi parkı değil, başka bir şeydi. Bunlarla mücadele edilirken, başka bir olay daha çıktı. 17 Aralık'ta sabah vakti evlerinden alınan bakan çocukları, iş dünyasının önemli isimleri karşımıza çıktı. Bu operasyonda önemli ayaklar var. Türk ekonomisi hedef alındı. Son dönemde başarıyla gerçekleşen projelerin altına imza atan müteahhitler, iş adamları gözaltına alındı.

Panelistlerin benzer konuşmaları ile iki bölüm şeklinde gerçekleştirilen panelin sonunda MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrahman Yetkin, katılımcılara plaket sunarak davetlilere teşekkür etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Abdulkadir Emin Önen Gülpınar Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title