Haberler

Türk Eğitim-Sen'den Kitap Okuyan Öğrencilere Ödül

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi, İl Halk Kütüphanesi'nde yıl içinde en çok kitap okuyan öğrencilere altın, kitap ve Türk bayrağı hediye etti.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi, İl Halk Kütüphanesi'nde yıl içinde en çok kitap okuyan öğrencilere altın, kitap ve Türk bayrağı hediye etti.

Sendikanın şube Başkanı Mustafa Uğur, düzenlenen törende,  ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okullarda öğrenimlerini sürdüren öğrenciler arasında kitap okuma alışkanlığını teşvik etmek amacıyla 11 yıldır etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Bir eğitim sendikası olarak üyelerinin haklarını savunmanın dışında eğitime de katkı sağlamayı hedeflediklerini ve bu amaçla kitap okuyan gençleri teşvik etmek için kampanya yaptıkları belirten Uğur, şunları kaydetti:

"Dini inançlarımıza göre Peygamberimize gelen ilk vahiy 'oku' olmuştur. Biz öğretmenler, gelecek neslimizin hem milli hem de dini değerlerimize yakışır nesiller olmasını arzulayarak toplumda kitap okuma alışkanlığını artırmayı kendimize en büyük görev edinmiş insanlarız. Bu yüzden 11 yıldır Nevşehir'de okuyanı ödüllendiren tek kurum olarak gururla faaliyetimizi sürdürmekteyiz. Bu gururu bugün öğrencilerimiz ile paylaşmaktan da mutluyuz, kendilerini tebrik ederim."

Nevşehir İl Halk Kütüphanesi 2013 verilerine göre en çok kitap okuyan Mihriban Emin Günel İlkokulu öğrencisi Muhammet Salih Uçar, Mihriban Emin Günel Ortaokul öğrencisi Naciye Özge Kopar ve Nevşehir Anadolu Lisesi öğrencisi İnci Aydın'a  altın, kitap ve Türk bayrağı hediye edildi. - Nevşehir

Kaynak: AA / Yerel

Nevşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title