Haberler

Dersim'den Filistin ve Rojava'ya Destek

Güncelleme:

KESK Dersim Şubeler Platformu düzenlediği basın açıklamasıyla Rojava ve Filistinlilere destek verdi.

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Dersim Şubeler Platformu düzenlediği basın açıklamasıyla Rojava ve Filistinlilere destek verdi.

KESK Dersim Şubeler Platformu, Seyit Rıza Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. "Ortadoğu'da Savaşa Hayır, Filistin ve Rojava Halkları Yalnız Değildir" pankartı açan grup adına açıklamayı Azad Günderci okudu.

Filistin ve Rojava'da büyük bir insanlık dramı yaşandığını dile getiren Günderci, "Emperyalistlerin bölgeyi yeniden dizayn etme ve bölgenin yıpranan gerici iktidarlarını ayakta tutma arayışlarının sonucu ve Arap Baharı adı altında özellikle Suriye ve Irak'ta çıkardığı iç savaşa bağlı olarak İsrail'in Filistin, IŞİD çetelerinin Rojava halkını hedef alan saldırıları yoğunlaşmıştır. Yarım yüzyılı aşkın bir süredir Filistin Halkının topraklarını işgal eden İsrail'in koruyucu hat oluşturmak adı altında günlerdir devam eden saldırılarında çoğu çocuk ve kadın olmak üzere onlarca Filistinli yaşamını yitirmiş, yüzlerce insan yaralanmış, yüzlercesi tutuklanmış, Gazze harabeye ve günlük yaşam cehenneme çevrilmiştir. Bu saldırılarda hastaneler bile bombalanıyor. Hastalar, yaralılar, sakatlar ve sağlık çalışanları hastanede, ambulansta öldürülüyor. Savaş suçu işleniyor. Egemenler susuyor" dedi.

Yaşanan trajediler karşısında uluslararası güçlerin sessiz kalmasına tepki gösteren Günderci, "Emperyalist güçlerin 2010 sonbaharında başlattıkları yeni istikrar alanları, Arap Baharı adı altında yeniden sömürgeleştirme hamleleri, Suriye, Irak ve en son Filistin'de yeni bir düzleme girmiştir. Bu bağlamda bir taşeron örgüt olarak kullandıkları örgütlerden IŞİD Irak'taki fiili bölünmüşlüğün daha da kurumsallaşması, de facto olarak çizilen sınırların daha da genişletilmesi için aktif rol oynamaktadır. Son olarak ise Rojava'da işbirlikçi yerel çetelerin de yardımıyla katliamlarına hız vermiştir. Bu saldırılarla eşit, özgür ve kardeşçe bir geleceği inşa etme çabasının ürünü Rojava devriminin IŞİD çeteleri eliyle boğulması hedeflenmektedir. Biz KESK olarak, İsrail'in Filistin halkına, IŞİD çetelerinin Rojava Halkına yönelik olarak başlatmış olduğu saldırıları kınıyor, lanetliyoruz.

Yıllardır İsrail zulmüne karşı onurlu direnişini sürdüren, yaşadığı tüm acılara rağmen özgür ve bağımsız bir Filistin için direnen Filistinli kardeşlerimizin ve bir yandan IŞİD çetelerine karşı kahramanca direnip bir yandan özgür bir yaşamın temellerini atmaya çalışan Rojava Halkının onurlu mücadelesini selamlıyoruz. Gazze ve Rojava'da yaşanan katliamların derhal durdurulmasını ve bölge halklarının barış içinde bir arada yaşamasını istiyoruz" diye konuştu.

Alkış ve sloganlarla Filistin ve Rojava Halkına destek veren grup üyeleri açıklamanın ardından sessizce dağıldı. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Filistin İsrail Dersim Rojava Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title