Haberler

Trabzon'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlamaları

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 81. Yılı Trabzon'da Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 81. yılı Trabzon'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Faroz Balıkçı Barınakları’nın bulunduğu alanda gerçekleştirilen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamalarına Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Arif Akkale, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Öz ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Sürmene İlçesi Çamburnu Beldesi’nde yapılcak tersanenin yaklaşık 5 bin kişiye istihdam alanı sağlıyacağını belirterek artık denizlere gereken önemin verilmeye başlandığını söyledi.

Denizcilik Müsteşarlığı Trabzon Bölge Müdürü Selim Semiz ise Türkiye'nin dünya denizciliğinde layık olduğu konuma ulaşabilmesi için gayret gösterdiklerini ifade ederek "Kabotaj Kanunu’nun kabul edildiği tarihte bir kaç liman arasında taşıma yapabilen deniz ticaret filomuz, bugün dünyanın her köşesine taşıma yapabilecek kapasiteye ulaşmış olsada deniz ulaştırması, liman ve kıyı tesisleri, gemi inşa ve tersanecilik, deniz turizmi, balıkçılık, deniz eğitimi, amatör denizcilik ve en önemlisi doğal kaynak, enerji imkanlarından yani dünya pazarındaki 23 trilyon dolarlık pastanın çok azından yararlanabilmektedir. Son yıllarda deniz ulaştırması, kıyı tesisleri ve özellikle gemi inşa sektörümüzün geliştirilmesine yönelik çalışmalar çerçevesinde Türk Bayrağı taşıyan gemilerin Avrupa limanlarında yapılan denetimlerinde gerçekten iyileşmeye paralel olarak kara listeden beyaz listeye doğru gidildiği görülmektedir" dedi.

Semiz, günün anısına protokol mensuplarını birer gemici çapası verdi.

Konuşmaların ardından çeşitli yarışmalar düzenlenirken, en çok ilgiyi gençlerin yağlı direk üzerindeki Türk Bayrağı'nı kapmak için gösterdiği mücadele oldu. Uzun süren çabanın ardından yağlı direk üzerinde Türk Bayrağı’nı kapan 19 yaşındaki Uğur Gül, bayrağı Vali Nuri Okutan'a verirken, kupasını da aldı.

Etkinlikler denizde ördek yakalama yarışmasının yanı sıra denizde boğulma tehlikesi geçiren bir gencin dalgıçlar tarafından kurtarıldıktan sonra karaya çıkarılması ve sonrasında yapılan ilk müdahale vatandaşlara gösterildi.

(BK-ÖS-MU-Y)

01.07.2007 21:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title