Haberler

Tokat Sempozyumu

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, "Tokat'ı geçmişinden daha parlak, daha kalıcı bir bilim kültür ve sanat yuvasına dönüştürmekle görevliyiz" dedi.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, "Tokat'ı geçmişinden daha parlak, daha kalıcı bir bilim kültür ve sanat yuvasına dönüştürmekle görevliyiz" dedi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin öncülüğünde Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ve Tokat Kent Konseyi'nin katkılarıyla düzenlenen Tokat Sempozyumu açılış programı ile başladı. GOÜ Taşlıçiftlik Yerleşkesinde müzik dinletisinin ardından açılış konuşmasını yapan Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Açıkel, sempozyum süresince katılımcıların Tokat'ı her yönü ile ele alacağını söyledi. Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise sempozyumun bilimsel bir toplantı olmasının yanında üniversite ve şehrin de tanıtımına katkıda sağlayacağını belirterek, "Tokat'la şöyle ya da böyle ilgili her konuda çalışma yapan söyleyecek sözü olan herkesin sempozyumda yer almasını bir araya gelmesini, bilimsel bir ortamda katkı sağlamasını ve sinerji oluşturmasını amaçladık" dedi. Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ise konuşmasında Tokatla ilgili bilimsel verilere dayalı bazı noktalarda bilgi bulmada bir takım sorunlar yaşandığına dikkat çekerek bu anlamda sempozyumun gelecek kuşaklara devredilebilecek kalıcı bir eser sağlayacağını vurguladı. Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Tokat'ın yemek kültüründen, giyim kültürüne, tarihinden medeniyetlere beşiklik yapmış geçmişine kadar hepsinin bir profesyonel potada düşünülüp konuşulup üzerinde çalışılma yapılmasının kente ivme ve ufuk kazandıracağını her platformda dile getirdiklerini, bu anlamda sempozyumun Tokat'ın geleceği açısından önemli olduğunu ifade etti. Son olarak kürsüye gelen Vali Mustafa Taşkesen, sempozyumda Tokat'a bakıp belki Türkiye'yi göreceklerini söyledi. "Tokat, Türkiye'dir desem mübalağa etmiş olur muyum acaba?" diye soran Vali Taşkesen, konuşmasına şöyle devam etti: "Şöyle düşünelim. Genç ve enerji dolu ama eğitim düzeyi olması gereken altında bir nüfus. Verimli toprakları, yeşeren ama desteğe ilgiye vizyona muhtaç duyan sanayisi, toprağa gömülüp unutulmuş gibi zengin ama pek tanınmayan tarihi ve kültürü, bütün bunların ortaya koyduğu gerçek olabileceğinin olması gereğinin gerekenin uzağında kalmıştır. Tüm bu saydıklarım genel manada Türkiye içinde geçerli değil mi? Bu bilinmeyen tarih ve kültür hazinesini gelecek nesillere aktarmakta, geleceği bu hazinenin ışığı ile aydınlatmakla sorumluyuz. Atalarımızın yadigarını mahzun yalnızlıklarından çıkartıp kendi öz manaları ile yeninden yaşatmaya ama bundan da önemlisi, geçmişle övünmekten de önemlisi, Tokat'ı geçmişinden daha parlak, daha kalıcı, bir bilim kültür ve sanat yuvasına dönüştürmekle görevliyiz" dedi.

Vali Taşkesen'in konuşmasının ardından Prof. Dr. Mahmut Kaya, "Kültür Tarihimizde Tokat'ın Yeri" konulu sunum yaptı. 3 Kasım'da sona erecek olan sempozyumda sunulan bildirilerin hem kitap halinde hem de dijital ortamda GOÜ'nün web sayfasında yayımlanacağı bildirildi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat Belediyesi Mustafa Taşkesen Türkiye Yerel Haberler

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

Bakmadan Geçme

YKS'ye kemerle girilir mi 2024? Danimarka Başbakanı kimdir, Mette Frederiksen sağlık durumu ne? Fenerbahçe başkan seçilmek için kaç oy lazım? Toplam kaç kişi oy kulllanacak? #129300 Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman, saat kaçta başlayacak? Hangi kanalda yayınlanacak? Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı ne zaman? Vedat Muriç Beşiktaş'a geliyor mu? Transferde son durum! 8 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 8 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 8 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Sürpriz görüşmeyle ilgili Akşener cephesi sessizliğini bozdu: Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir

Sürpriz görüşmeyle ilgili Akşener cephesi sessizliğini bozdu: Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title